Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.03.2008.

Promocija zbirke poezije 'Ako se zovem Sylvia' Aide Bagić
Održava se
11.03.2008.

U utorak, 11. ožujka 2008. u Booksi, Martićeva 14d, u Zagrebu, s početkom u 20:00 sati održat će se promocija zbirke poezije "Ako se zovem Sylvia" Aide Bagić.

O knjizi će govoriti urednica Nela Milijić, prozaist i pjesnik Ljubo Pauzin, te pjesnikinja Marijana Rukavina, a promociju će voditi Miljenka Buljević.

Uz dobru poeziju, jiće i piće, zabavljat će vas čuveni LeZbor!

***

Aida Bagić objavljuje poeziju već dugi niz godina, a u zbirci «Ako se zovem Sylvia» objedinjen je njen opus koji je nastajao u različitim vremenskim razdobljima. Stoga je sabiranje sjećanja i propitivanje vremenitosti u središtu njezina poetskog interesa.

Aida Bagić rođena je 24. lipnja 1965. u Zagrebu. Diplomirala je opću lingvistiku i filozofiju te magistrirala političke znanosti.

Radila je kao novinarka, peračica suđa, prodavačica, manekenka, prevoditeljica s engleskog i njemačkog jezika, urednica časopisa, osnivala je feminističke i mirovne organizacije, jedno društvo s ograničenom odgovornošću i jedan obrt, podučavala kreativno pisanje prema modelu Natalie Goldberg, predavala o vlastitim sobama, autonomnim ženskim prostorima, međunarodnoj pomoći ženskom pokretu i saborskim odborima, pisala o društvenoj odgovornosti poduzeća, volonterstvu, seksualnim manjinama i mirovnom odgoju. Piše poeziju i prozu.

Poeziju je objavljivala u Quorumu, ProFemini, Zarezu, Poeziji, Knjigomatu, zbirci Erato, na stranicama Labrisa i zidovima zahoda SC-a u sklopu FemFesta, u Laurinom spomenaru i Konturi, a prozu u Zarezu, na Knjigomatu, i u zbirci «Da sam Šejn».

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –