Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 27.11.2017.

Razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić 'Kako ste?'
Održava se
30.11.2017. u 20h

U zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke (Krvavi most 2), u četvrtak 30. studenoga u 20 sati, održat će se razgovor i predstavljanje knjige Barbare Matejčić "Kako ste?" (Heinrich Boll Stiftung, 2015.)

Razgovor se održava na 60. obljetnicu smrti Marije Jurić Zagorke, a o knjizi će razgovarati Barbara Matejčić i Jelena Jindra.

U zbirci tekstova Kako ste? Barbara Matejčić „uranja u ljudske strahove, poniženja, nepravde, gubitke, ali i ponos i nesalomljivost te nam pruža priliku da nam životi drugih, onih koji žuljaju hrvatsko društvo, budu malo manje nepoznanice. A samo je jedan način da autorica zgrabi čitatelja i odvuče ga iz zone komfora duboko u živote ljudi koji nisu odabrali okolnosti koje su ga obilježile: taj se način zove narativno novinarstvo. Jezik dobre književnosti upotrijebljen za nešto što se doista dogodilo“.

Barbara Matejčić

Kako ste?

  • Heinrich Boell Stiftung 02/2016.
  • 140 str., meki uvez
  • ISBN 9789537723064

Što zapravo znamo o drugima? Što znači živjeti s psihičkom bolesti, koje sve prepreke mora nadići romsko dijete da bi se školovalo, što prolazi kroz glavu osobi kojoj je čitavo tijelo nepomično, kako preživljavaju obitelji s teškom stigmom nepoželjne nacionalnosti, s kakvim strahovima se bude mlade žene ugnjetavane zbog toga što vole žene? I što ih međusobno povezuje?

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –