Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.09.2021.

Razgovori između teksta i naslovnice: Ivana Bodrožić – Sinovi, kćeri
Održava se
10.09.2021. u 18h

Drugi po redu razgovor iz ciklusa ''Razgovori između teksta i naslovnice'' održat će se u petak 10. rujna u 18 sati na Šetnici Slave Striegla u Sisku.

U razgovoru sudjeluju: Ivana Bodrožić, Ivana Pamuković i Diana Matulić.

U sklopu jesenskog programskog izdanja Connect/Reflect programa Gradska galerija Striegl nastavlja sisačkoj publici predstavljati suvremene pisce hrvatske književnosti čije knjige su, osim na književnom planu, istaknute i u natječajima dizajna uspješnim naslovnicama. Rad pisca, dizajnera i urednika te sinkretizam književnog i likovnog polaznica je razgovora s namjerom da se govori o književnom iz likovnog i obrnuto. Ispreplitanje umjetničkih tehnika omogućuje novu vizuru i novi način promatranja svakog od ključnih elemenata djela.

Druga autorica koja se u sklopu ovog ciklusa predstavlja je Ivana Bodrožić i njezin roman ''Sinovi, kćeri''. Knjigu je objavio nakladnik Corto Literary/Hermes naklada, urednica knjige je Diana Matulić, a dizajn naslovnice potpisuje Ivana Pamuković.

Ivana Bodrožić

Sinovi, kćeri

  • Naklada Hermes 09/2021.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789534875049

Novi roman Ivane Bodrožić "Sinovi, kćeri" donosi priču o zaključanosti; onoj društvenoj, obiteljskoj i intimnoj kroz tri perspektive, majke, sina i kćeri. Ulančani u jednu priču u kojoj svatko dobiva pravo na svoju istinu, djeca koja pate za roditeljskom potvrdom, sinovi i kćeri koji žude za prihvaćanjem društva, roditelji oblikovani strahom koji zatim teško povređuju svoju djecu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –