Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.10.2016.

Riječka promocija novog romana Vedrane Rudan 'Muškarac u grlu'
Održava se
06.10.2016. u 19h

Promocija novog romana Vedrane Rudan Muškarac u grlu”, u izdanju Naklade Oceanmore, održat će se u riječkom antikvarijatu Ex Libris (Ul. Riva Boduli 3b), u četvrtak 6. listopada s početkom u 19 sati.

Knjigu će uz autoricu predstaviti Kruno Lokotar.

Ulomak iz romana:

“Ajmo se pojebati.“ Njegov molećivi glas žestoko mi ide na kurac, komade pohane puretine slažem na veliki, stakleni tanjur obložen papirnatim ubrusima. Oni upiju mast pa je meso ukusnije. Znam da se neću izvući, da ću se morati pojebati ako ne želim doček Nove godine pretvoriti u katastrofu. Poslije seksa žvakat ću žilavu, hladnu, suhu puretinu.

Imam izbor. Da li imam izbor?

Živi sa mnom u mojoj kući četiri mjeseca, volimo se, valjda, mogu ga odjebati i hladno spremiti večeru ili ga glasno poslati u kurac pa sama sjesti za stol i jesti ili… Ili učiniti ono što znam da moram. Otići na kat, istuširati se i ubrzati miješanje izlučevina tako da stignem u usta uvaliti koliko-toliko jestiv komad mesa. Govorim mu: “Idi ti pod tuš prvi.”

“Zašto bih otišao pod tuš? Opusti se malo. Možemo se pojebati tu na kauču.”

O, ne. O, ne. NEEEEEEEEEEEEEEEEEE! “Ne mogu se jebati prljava, smrdim. Želim i da se ti istuširaš. I da dobro opereš kurac.” Smiješim se da bih sakrila bijes.

“Kako ti kažeš.” Penje se na kat. Žvačem toplo meso. Žderem. Ubacujem u usta i dvije suhe šljive odjevene u hrskavu pancetu. Gutam i komad “pametnog kolača”. U mene s police gledaju četiri mrtva mobitela. Želimo biti sami na svijetu. Pojma nemam koliko je minuta trebalo njemu da se istušira i meni da pojedem novogodišnju večeru, ako je to uopće bitno. Silazi. Bijeli, frotirski ogrtač na golom, mladom tijelu.

“A sad ja idem gore”, govorim, “pojedi meso dok je toplo.”

“Neću novogodišnju večeru pokvariti gutanjem na brzinu, poslije ćemo sjesti i uz svijeće uživati.”

“Jedva čekam.” Vučem se uz stepenice. Zašto s partnerom ne možeš biti iskren? Ili moraš urlati: “Ne jeeeeeeebe mi se”, nisam to probala pa ne znam što se dešava kad takav urlik zapara zrak između dvoje ljubavnika, ili moraš u sebi suspregnuti bijes jer je nuđenje kurca ženi čin milosti, pa ga zato mora primati s dubokom zahvalnošću.

Sa svim svojim partnerima povremeno bih imala isti problem. Oni bi meni ponosno nudili svoj kurac i tražili od mene da budem počašćena što se njihov puž pretvorio u opakog udava, a ja bih osjećala sram i nelagodu što se osjećam ucijenjenom. Zašto moje “ne jebe mi se sada i ovdje“ uvijek zvuči kao uvreda, a njegovo “digao mi se” kao vješanje zlatne olimpijske medalje oko moga vrata?

Jebiga.

...

Vedrana Rudan

Muškarac u grlu

  • Naklada OceanMore 07/2016.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320427
  • Cijena 99.00 kn

Tema novog romana je život četrdesetšestogodišnje Ksenija koju mladi ljubavnik zavodi u novogodišnjoj noći. Dok su intimni, junakinja u mislima razgovara sa svojim bivšim suprugom.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –