Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 23.05.2012.

Simić Bodrožić, Sajko, Savičević Ivančević i Popović na Fontane Festivalu
Održava se
25.05.2012.

Putopisna književnost je očito "in" i kod nas i u svijetu, jer je to tema i ovogodišnjeg Fontane Festivala koji se od 24. do 28. svibnja održava u njemačkom gradu Neuruppinu (80 km sjevernije od Berlina), rodnom mjestu Theodora Fontanea (njemačkog Flauberta).
Naravno, književnost "putuje" i s autorima koji je stvaraju, pa će tako i ove godine festival okupiti brojne goste iz inozemstva.

Za nas je posebno značajno to što na Fontane Festivalu ove godine gostuje i četvero hrvatskih autora: Ivana Simić Bodrožić, Ivana Sajko, Olja Savičević Ivančević i Edo Popović.

Theodore Fontane poznat je po velikim ženskim likovima (zato ga i nazivaju njemačkim Flaubertom, a mi bismo mogli reći njemački Šenoa, po značenju i utjecaju na nacionalnu književnost). Njegovim remek-djelom smatra se "Effi Briest" (1894.), jedan od najslavnijih njemačkih romana svih vremena, koji je između ostaloga utjecao na "Obitelj Buddenbrook" Thomasa Manna.

Raspored nastupa hrvatskih autora/ica:


Petak, 25. svibnja u 11 sati
Ivana Sajko (Croatia) čita iz "Rio Bara", moderira i prevodi Alida Bremer, uz sudjelovanje Nicole Small    

Petak, 25. svibnja u 22 sata
Olja Savičević Ivančević čita iz "Adio kauboju", moderira Catherine Doebler, prevodi Blažena Rada, uz sudjelovanje Nicole Small    

Subota, 26. svibnja u 18:30 sati
Ivana Simić Bodrožić čita iz "Hotela Zagorje", moderira Knut Elstermann, prevodi Alida Bremer, uz sudjelovanje Nadje Schulz Berlinghoff

Nedjelja, 27. svibnja u 20 sati
Edo Popović (čita iz "Ponoćnog boogieja", moderira i prevodi Alida Bremer, uz sudjelovanje Bas Böttcher

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –