Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.11.2014.

Splitska Bookvica predstavlja Zorana Pilića
Održava se
13.11.2014.

U ovotjednom izdanju književnog programa Bookvica gostuje zagrebački književnik Zoran Pilić - u četvrtak 13. studenoga s početkom u 20,30 sati u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II).

On će publici prije svega predstaviti svoju novu knjigu, zbirku priča „Nema slonova u Meksiku“ (Fraktura, 2014.), ali i ostale dijelove svojeg književnog opusa, koji obuhvaća i zbirku priča „Doggiestyle“ (2007.), dva romana „Krimskrams“ (2009.) i „Ðavli od papira“ (2011.) te zbirku poezije „Dendermonde“ (2013.).

S voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, Pilić će porazgovarati o humoru, posebno crnom, koji je jedno od glavnih obilježja njegova pisma, o stvarnim likovima koje upleće u priče i romane, o neozbiljnosti i zrelosti, o specifičnostima pisanja kratke priče, romana i poezije, o sentimentalnosti i nostalgiji koja se uvukla u njegove nove priče, o licu i naličju svakodnevice, o duhovima i bićima iz legendi.

Gošća iznenađenja, popularna hrvatska književnica, pomoći će mu da pročita jednu od priča iz nove zbirke, u kojoj je i sama lik; a najsretniji posjetitelj ili posjetiteljica dobit će knjigu „Nema slonova u Meksiku“ na dar. Gost je za ovu Bookvicu pripremio i poseban soundtrack, koji će se slušati u nastavku večeri.

Kao uvod u gostovanje pročitajte razgovor koji je za naš portal s autorom vodio Božidar Alajbegović - Zoran Pilić : Živimo u stvarno zajebanom vremenu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –