Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.06.2015.

Strip-tease Matka Vladanovića: Frano Petruša
Održava se
16.06.2015. u 19h

U sklopu tribine Strip-tease Matka Vladanovića, u utorak 16. lipnja u 19 sati u Booksi će gostovati Frano Petruša, bivši košarkaš a danas stripaš kojeg objavljuju neki od najrenomiranijih europskih strip izdavača.

Frano Petruša crta stripove za djecu i odrasle. Mali Guj i njegov Zmuj (u suradnji s Darkom Macanom) je odavno postao klasikom dječjega stripa. Papak i Mostarske želje osvojili su Francusku. Strip Dražen (glavni lik stripa je Dražen Petrović) djeci je ispričao pripovijest o neprežaljenom čupavcu s Baldekina, a ovih je dana Petruša objavio 200-straničnu 'grafičku novelu' Goni to smeće o kojoj kaže:

Priče i dogodovštine u ovoj knjizi sakupljene su iz različitih perioda crtačeva stvaralaštva. Naizgled nepovezanih priča i tematika, ipak imaju zajedničku crtu. Nastajale su u depresivnom stanju uma. U besciljnosti duše. U teškom stanju svijesti. U bolesnom stanju duše. Svaku bolest možete liječiti, zanemarivati ili, kako priliči vremenu u kojem živimo, namjerno raspirivati ljudima oko sebe. Stoga vas ponizno molim za toleranciju i razumijevanje, jer ću svoju bolest podijeliti s vama u grafičkoj noveli Goni to smeće.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –