Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.12.2013.

Strip-tease Matka Vladanovića: Ivana Pipal i 'Priča o teti Mandi'
Održava se
17.12.2013.

U utorak, 17. prosinca u 19 sati u Booksi će, u sklopu tribine 'Strip-tease Matka Vladanovića', gostovati mlada umjetnica i strip autorica Ivana Pipal i Vladimir Šagadin iz izdavačke kuće 2x2.

Povod gostovanju je nedavno objavljivanje grafičke pripovijetke Ivane Pipal naziva "Priča o teti Mandi". Na tribini će biti govora o tome kako je uopće nastala ova knjiga, kakvi su motivi autorice, te koja je veza tako ispričane priče sa stripom kao formom pripovjedanja.

S Ivanom Pipal i Vladimirom Šagadinom razgovarat će urednik i voditelj tribine, Matko Vladanović.

Ivana Pipal rođena je u Zagrebu 1990. godine. Nakon škole primjenjenih umjetnosti upisala je studij Animacije i novih medija, te diplomski studij Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se ilustracijom, animacijom, stripom, knjigom umjetnika i instalacijom. Svoje stripove i ilustracije objavljivala je u hrvatskim časopisima (Komikaze, Zarez, Q strip), a izlagala je na festivalima i izložbama gdje je osvojila nagrade za najbolje ilustracije. Priča o teti Mandi prva joj je objavljena knjiga. 2x2 je izdavačka kuća iz Zagreba specijalizirana za stripove i vizualne knjige za dušu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –