Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 02.03.2011.

Tei Tulić nagrada 'Prozak' a Mariju Glavašu nagrada 'Na vrh jezika' za 2010.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina dodijelio je Tei Tulić iz Rijeke za rukopis romana radnog naslova "Soba za rakove", a nagradu za poeziju "Na vrh jezika" zaslužio je Marijo Glavaš iz Splita.

Od ove godine nagrade, osim objave knjige u izdanju Algoritma, uključuju i poklon, paket knjiga Algoritma, te godišnju pretplatu na Quorum, 15 dana, Temu i Zarez.


Povijest natječaja

Godišnji natječaji "Prozak“ za prozu i "Na vrh jezika“ za poeziju pokrenuti su 2004. godine u okviru novina za kulturu Vijenac i s Krunom Lokotarom kao urednikom. Od 2009. godine sele u Zarez. Pobjednik/ica svakog natječaja stječe pravo na objavljivanje knjige u nakladi Algoritma.

Pobjednici prve godine Natječaja, Olja Savičević Ivančević sa zbirkom kratkih priča "Nasmijati psa“ i Marko Pogačar sa zbirkom poezije "Pijavice nad Santa Cruzom“ su kooptirani u žiri koji otada zajedno s Lokotarom odlučuje o nagradama i nagrađenima.
Sljedeći dobitnici "Prozaka“ bili su: Marijana Ogresta s "Koliko košta gram“, Sonja Gašperov sa "Cyber ZOO“ i, još neobjavljena, Antonija Novaković, te Tanja Mravak za 2009. godinu.

Nagradu "Na vrh jezika“ dobili su: Ljuba Lozančić za rukopis iz kojega je nastala knjiga "Slavlje na pučini“, Kristina Kegljen za knjigu "Ne poklanjaj srce divljim stvorovima“,  Sandra Obradović za "Jastučić za igle“, te Dijana Stilinović za 2009. godinu..

Natječaji, u suradnji Algoritma i Zareza se nastavljaju i ove godine, pod istim uvjetima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –