Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.11.2006.

Tri nove besplatne knjige: Jagić, Šamija i Telećan

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" tri nove besplatne elektroničke knjige poezije: "Ðavo i usidjelica" Dorte Jagić, "Kupolenebo" Ivana Šamije i "Vrtovi i Crvena mijena" Dinka Telećana. Sve tri knjige je u tiskanom obliku objavio zagrebački AGM 2003. godine. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 47 naslova.

Kako bi se olakšalo snalaženje među sve brojnijim naslovima i autorima, na mrežnim stranicama odnedavno je dostupno autorsko i naslovno kazalo.

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" (www.elektronickeknjige.com) tijekom prva tri kvartala tekuće godine 13 novih naslova, što je rekordan broj objavljenih naslova od pokretanja projekta 2001. godine. Tu rekordnu produkciju pratila je i rekordna posjećenost: besplatne elektroničke knjige čitalo je 122.784 posjetitelja. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je zabilježeno 75.392 posjetitelja, posjećenost je porasla za 47.392 čitatelja, odnosno 63 posto. Ako se pogledaju podaci samo za treći kvartal tekuće godine, porast čitanosti je još impresivniji: u odnosu na prošlogodišnji treći kvartal, kad je zabilježeno 18.867 čitatelja, u ovogodišnjem je zabilježen 38.281 čitatelj, što znači da je čitanost besplatnih elektroničkih knjiga udvostručena!

U 2006. godini DPKM je objavio 16 besplatnih elektroničkih knjiga, a do kraja 2006. planira objaviti još četiri naslova: "Netko drugi" Marinka Koščeca, "Al-Gubbah" Milka Valenta, "Paranoidnije od ljubavi, zabavnije od zla" Zorana Roška i "Ovdje, gdje prestaje more i zemlja čeka" Vojina Pašića.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –