Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 30.09.2016.

U sklopu manifestacije Bijela noć iskusite kabinu L.I.R. - gostuju Korana Serdarević, Damir Karakaš, Roman Simić i Goran Matović
Održava se
01.10.-02.09.2016.

U Zagrebu se i ove godine obilježava Bijela noć (franc. Nuit Blanche) - kulturna manifestacija koja će ujediniti raznovrsne umjetničke intervencije i kulturna događanja nudeći obilazak grada u ritmu umjetnosti. U manifestaciji sudjeluju brojne kulturne ustanove i institucije koje su za tu priliku osmislile prigodne programe koji će trajati od 16 sati popodne do 1 sat ujutro.

Tako će na čak 18 lokacija u gradu, svoje programe predstaviti: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Francuski institut, Muzej za umjetnost i obrt, Tehnički muzej Nikola Tesla, Galerija Klovićevi dvori, Etnografski muzej, Lauba-Kuća za umjetnost i ljude, a uključeni su i Art park, Vintage festival, HAVC, Festival eksperimentalnog filma, Mozgaonica, Pogon Jedinstvo, BuntArt i Turistička zajednica grada Zagreba.

U Medijateci Francuskog instituta obilježit će se posljednji dan kabine L.I.R. - prve digitalne "Babilonske knjižnice", u kojoj se poziva gledatelje da na nekoliko trenutaka pobjegnu od stvarnosti uranjajući u snove pisaca - posjetitelj bira knjigu, skenira bar kod i pojavljuje se hologram u liku glumca koji tijekom pet minuta čita ulomak iz knjige.

Na njenom zatvaranju u 19 sati gostovat će autori: Korana Serdarević, Damir Karakaš i Roman Simić koji će čitati ulomke iz svojih knjiga, a glumac Goran Matović govorit će ulomke iz djela Tina Ujevića i Miroslava Krleže.
  

Ulazak na sve programe je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, svi programi na otvorenom se otkazuju.

VIŠE: http://www.infozagreb.hr/bijela-noc

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –