Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.12.2023.

Zagrebačka promocija romana 'Slučaj vlastite pogibelji' Kristiana Novaka
Održava se
14.12.2023. u 19h

Promocija romana "Slučaj vlastite pogibeljiKristiana Novaka (OceanMore, 2023) održat će se u četvrtak 14. prosinca u 19 sati u gradskom dramskom kazalištu Gavella (Frankopanska 10).

Uz autora o knjizi će govoriti urednik Kruno Lokotar i književna kritičarka Katarina Luketić, a ulomke iz romana izvest će glumica Nataša Janjić Medančić.

Nakon razgovora autor će potpisivati knjigu koju ćete moći kupiti po prigodnoj cijeni u predvorju kazališta.

Ulaz je slobodan, vrata se otvaraju u 18:30!

O romanu:

Mladi prometni policajac nađen je mrtav na stražnjem sjedištu svojeg automobila. Slučaj je klasificiran kao samoubojstvo u što, s obzirom na niz neobičnih okolnosti i činjenicu da nije obavljena obdukcija, sumnja njegova obitelj i dobar dio javnosti. Obitelj od njegova starijeg brata, također policajca, zahtjeva da sazna istinu, kazni odgovorne. 
Istodobno, ambiciozna profesorica priprema dramsku grupu srednjoškolaca za uprizorenje Antigone, pri čemu s njima evocira upravo tragičan događaj kojemu svjedoče u svojoj suvremenosti. I oko kojeg im se mišljenja potpuno razilaze. Dok pokušava dokazati istinu i tako obraniti svoje dostojanstvo i radno mjesto od uvrijeđenih roditelja srednjoškolaca, pripadnika lokalne elite, gubi stup po stup svojeg dotad sretnog građanskog života, ali pronalazi odvažnost koje nije bila svjesna. Smrt mladog policajca, kao jeka fatalnog pucnja, stubokom mijenja živote onih koji su ostali.

Kristian Novak

Slučaj vlastite pogibelji

  • Naklada OceanMore 09/2023.
  • 280 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533321677

Roman 'Slučaj vlastite pogibelji' Kristiana Novaka ispripovijedan je kao pletenica, od poglavlja u kojima se naizmjence smjenjuju glas profesorice i scenarij koji prati događaje i akcije koje se roje oko braće policajaca, i vodi nas kroz slojeve sistema u srce društva i likova. Pitanja korupcije, lojalnosti, pojedinca nasuprot sistema, zakona i morala, ljubavi i slobode… iskrsavaju antiknom snagom u nuklearnom dobu, našem dobu, svuda oko nas i pozivaju na građansku hrabrost i rizik.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –