Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 19.11.2008.

Zagrijavanje u Bogdanu Ogrizoviću
Održava se
20.11.2008.

Na Zagrijavanju u studenom, u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u četvrtak, 20. studenoga 2008., s početkom u 20 sati gostovat će kvartet Zagrijavača u sastavu:

Sanja Bilić, Bekim Sejranović, Nenad Stipanić - autori koji su ove godine sakupili brojne pohvale kritike kao i čitateljske komplimente - i Zoran Ferić, koji će čitati iz svog još neobjavljenog romana.

Sanja “Koji film sad vrtiš u glavi” Bilić:
Rođena 1973., osnovnu i srednju  školu završila u Splitu, živi i radi u Zagrebu. Po obrazovanju filmska i TV redateljica. Završila Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, diploma nostrificirana na ADU u Zagrebu. Režirala i sudjelovala u kazališnim projektima HNK Split i Gavella  Zagreb. Režirala i napisala scenarije većeg broja dokumentarno-igranih filmova za HRT. U pripremi je za snimanje igranog prvijenca “Pao mi kamen sa src”a. Ulazi u montažu (dovršavanje) dokumentarca “Autostopiranje ili sudar svjetova” za HRT. Napisala roman “Koji film sad vrtiš u glavi”, izašao iz u lipnju 2008. u izdanju VBZ-a.
 
Bekim “Nigdje, niotkuda” Sejranović:
rođen je 1972. u Brčkom. Godine 1985. seli u Rijeku, gdje pohađa pomorsku školu i studira kroatistiku. Od 1993. živi u Oslu u Norveškoj gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslavenske književnosti. S norveškog je preveo djela Ingvara Ambjørnsena i Frode Gryttena, a priredio je i preveo “Antologiju norveške kratke priče Veliki pusti krajolik”. Autor je studije “Modernizam u romanu Isušena kaljuža Janka Polića Kamova” (Adamić, Rijeka, 2001.), knjige kratkih priča “Fasung” (Naklada MD, Zagreb, 2002.) i romana “Nigdje, niotkuda” (Profil, 2008). Živi i radi na relaciji Oslo-Hvar.
 
Nenad “Odlično je baviti se kriminalom” Stipanić:
Rođen je 1973. godine u Senju, živi u Zagrebu. U životu je radio sve i svašta, bio je zaštitar, turistički vodič, šljaker, izbacivač po diskotekama i kasinima, tjelohranitelj, vlasnik galerije. Priče je do sada objavljivao u Quorumu, Književnoj Rijeci, Libri liberi, Novom Varaždincu, III programu Hrvatskog radija, u knjizi Ekran priče 02, a kriminalističke radiodrame na II programu Hrvatskog radija. Na veliko zadovoljstvo čitatelja i kritike objavio je knjige priča “Sprinteri u labirintu” (Naklada MD, 2005) i “Odlično je baviti se kriminalom” (priče nezaštićenog svjedoka) (Algoritam, 20008).

Zoran koji čita iz svog još neobjavljenog romana Ferić:
rođen 1961. u Zagrebu. Diplomirao kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, radi kao profesor hrvatskog jezika i književnosti u jednoj zagrebačkoj gimnaziji. Jedan je od najčitanijih i najprevođenijih hrvatskih pisaca. Objavio: “Mišolovka Walta Disneya,” zbirka priča, 1996. (prevedeno na slovenski i njemački); “Quattro stagioni”, izbor priča, 1998. (s Miroslavom Kišem, Borisom Perićem i Robertom Mlinarcem); “Anđeo u ofsajdu”, zbirka priča, 2000. (prevedeno na slovenski i njemački); “Smrt djevojčice sa Žigicama”, roman, 2002.; “Djeca Patrasa”, roman, 2005.; “Otpusno pismo”, kolumne, 2005.; “Simetrije čuda”; sabrana proza, 2007.

Moderira: Roman Simić Bodrožić
Svira: Olovni ples

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –