Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.02.2008.

Zagrijavanje veljača!

U petak, 29. veljače 2008. u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5), održati će se još jedno Zagrijavanje. U već vam dobro poznatih 19:30 dlanove će vam zagrijati pljeskom, a srca žudna kvalitetne poezije&proze kvalitetnom poezijom&prozom četvorka:


Marija Andrijašević iz Splita
rođena 1984. u Splitu. Dobitnica nagrade Goran za mlade pjesnike 2007. (zbirka pjesama „Davide, svašta su mi radili", SKUD Ivan Goran Kovačić, 2007). Pjesme dosad objavljivala u časopisima Poezija, Knjigomat, Re, 04 megazine za hackiranje stvarnosti. Kolumnistica portala kulturpunkt.hr.

Nataša Babić iz Praga
Dakle, možemo reći ovako: Nataša Babić piše na blogu virtuela.blog.hr; u zbirci "Da sam Šejn" objavljena joj je priča "Zaboraviti", a trenutačno radi na zbirci kratkih priča "Kolekcija razočaranja" i autobiografskoj slikovnici "Izgubljeno-nađeno" za koju još uvijek traži ilustratora. Živi u Pragu.

Bojan Žižović iz Pule
rođen je 1975. u Puli. U Veneciji specijalizira stare grafičke tehnike, a zatim u Ljubljani studira slikarstvo te ruski i južnoslavenske jezike. Zaposlen je kao novinar u Glasu Istre. „U slučaju da ne postoji", naziv je njegove prve zbirke pjesama . U njoj se, među ostalima, nalaze i pjesme koje je na svojim albumima uglazbio Franci Blašković, odnosno njegov bend Gori Ussi Winnetou. Inače, Žižović je dosad za Gori Ussi napisao 88 pjesama koje se nalaze na posljednjih 19 ploča.

te Stjepan Balent iz Preradovićeve (je, Međimurci navek znaju...)
rođen u Čakovcu, studirao u Zagrebu i Mariboru, a od 2002. urednik na portalu Net.hr.
Autor je natječaja za kratku priču "Ekran priče", rezultat kojeg su tri istoimene knjige u izdanju Naklade MD, dok je "Ekran priče_04" objavio Profil International. Pjesme i priče, koje su prevođene na više jezika, objavljivao je u književnoj periodici, radiju i na internetu. Živi u Zagrebu, putuje što dalje može, a roni uvijek kad se ukaže prilika.

Objavio: "Kako stvari stoje?" (s Ivanom Jašić i Tihanom Jendričko); pjesme; SKUD I. G. Kovačić, Zagreb 1995.; "Voda"; pjesme; Naklada MD, Zagreb 1998.; "Zbiljna drogerija"; pjesme; AGM, Zagreb 2007.

Ne oklijevajte, dovabite prijatelje, rodbinu, partnere il ljubavnike, a onda im to jednoga dana nabijajte na nos: ...
A sjećas se ono kad sam te vodio/vodila na književno...

Moderator: Roman Simić Bodrožić 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –