Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nives Madunić Barišić

Lunapark

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 06/2015.
  • 146 str., meki uvez
  • ISBN 9789531417891
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pas istražitelj Melkior kojeg su čitatelji upoznali u romanu "Tajna čokoladnih bombona" u novoj je pustolovini.

U romanu "Lunapark" morat će pronaći nestalu djevojčicu Ajšu. Nestala djevojčica je Romkinja i zbog toga nailazi na brojne predrasude.

Na izravan način priča ovoga romana uči djeci toleranciji, razumjevanju različitosti, prihvaćanju drugih kultura i njihovih osobitosti, te ruši predrasude i stereotipe poimanja drugih.

***

Nives Madunić Barišić rođena je 1968. godine u Osijeku. Školovala se na Filozofskom fakultetu i Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao urednica-dramaturginja na HRT-u, gdje uređuje dramsku emisiju "Radio igra za djecu i mlade". Za djecu je napisala nekoliko tekstova “Priča o zelenoj princezi”, “Čuvar staklenog grada”, “Mala zelena gusjenica”. Neki od njih igrani su na radiju, a drugi u kazalištima. Osobito je ponosna na dvije nagrade Mali Marulić za dramske tekstove za djecu “Naša je mama postala zmaj” te “Ispod zvončića se rodio kraljević”. Za odrasle je napisala nekoliko drama “Suze padaju na zemlju”, “Medeja”, “A gdje je pokojnica” te “Vjetar i vrag”, nagrađenu nagradom Antun Gustav Matoš.

U književnim časopisima objavila je nekoliko pripovjedaka, a jedna od njih uvrštena je i u antologiju hrvatske ženske kratke priče “Svaka priča na svoj način”. Za radio je napisala najveći dio svojih tekstova, uglavnom uživajući u kriminalističkom žanru “Lutka od svile”, “Osmijeh za smrt”, “Molim te, teta, otvori vrata”, “Kantica za zalijevanje”, ponešto se poigravala fantastikom “Rasute stvari”, ali i komedijom “Odbjegla perilica".

Godinama piše i kazališne kritike, eseje pa čak i poneke ambicioznije teatrološke tekstove u novinama i časopisima. S nekoliko hrvatskih kazališta surađuje i kao dramaturg, pritom ponajviše s rodnim joj Osijekom. Ne voli previše ozbiljno shvaćati svoje mjesto pod suncem pa se zato radije hvali da je mama dvjema djevojčicama, kao da je to njezin najveći uspjeh. Ali, zar nije tako?!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –