Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nives Madunić Barišić

Žene koje vrište u sebi

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 04/2024.
  • 432 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533557847
  • Cijena: 22.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Lorna je socijalna radnica, Urša umirovljena harfistica nacionalnog teatra, Tajra psihologinja, a Tina vrlo mlada majka i supruga izložena obiteljskom nasilju. Kada Tina potraži pomoć u Centru za socijalni rad životi ovih četiriju žena počinju se povezivati. Dok Lorna pokušava shvatiti kada i kako joj je vlastiti život iskliznuo iz ruku, Urša se bori s neizdrživim siromaštvom kao većina umirovljenika u Hrvatskoj, Tajra se teško nosi s predrasudama, rasizmom i vlastitim buntovnim karakterom, a najmlađa od njih, Tina, živi izložena svakodnevnom brutalnom fizičkom i verbalnom nasilju svojega svekra i pokušava zaštititi malodobne sinove i još nerođeno dijete. 

Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu među odnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju.

Nives Madunić Barišić poput Julije Voznesenskaje bez ideologijske pompe iznosi prividno jednostavnu istinu: ni život ni ljudi nisu samo dobri i zli, a sreću je moguće naći i u najtežim životnim okolnostima. – Helena Sablić Tomić

Suvremena, aktualna, naša, 'domaća', 'životna' tematika, hrvatski realitet, punokrvni višedimenzionalni likovi, 'naši ljudi', uvjerljivi opisi, živi dijalozi i obiteljska psiho(patološka) dinamika, transgeneracijski prijenos trauma, dojmljive višeslojne ženske priče/sudbine vjerodostojno ispripovijedane, stil i 'raspisanost' odaju autoricu upućenu u umjetnost riječi... – Darko Milošić

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –