Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nives Madunić Barišić

Mrak ili strah

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 11/2016.
  • 156 str., meki uvez
  • ISBN 9789531420648
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon definitivnih uspjeha u svijetu dječjih krimića stiže nam novi naslov autorice Nives Madunić Barišić"Mrak ili strah".

Melkior je i najmlađe i one nešto starije čitatelje osvojio već na prvim stranicama romana “Tajna čokoladnih bombona” i „Lunapark“.  Njegove je pustolovine zapisala Nives Madunić Barišić, urednica i dramaturginja na HRT-u te nagrađivana autorica nekoliko dramskih tekstova, izvođenih na radiju i u kazalištu. Glavnu ulogu pripisala je jednom neobičnom liku, psu Melkioru, privatnom istražitelju, nimalo tipičnom ljubimcu koji najmlađe čitatelje nikako neće ostaviti ravnodušnima ni u novom romanu koji je i najuzbudljiviji dosada!

Roman u kojem su glavni likovi životinje može samo dodatno zainteresirati djecu koja će se u ovom nastavku upoznati s čarobnjakom Merlinom, tajnim ispodkrevetnim svijetom, gašenjem svjetla i svih ostalih dobro poznatim strahovima djece. Međutim, uz vodstvo psa istražitelja, zanimljivog, humorističnog i iznimno bistrog Melkiora, sve strahove odbacujemo i bacamo se u potragu.

U ovom nastavku tematizira se nestanak poznatog čarobnjaka Merlina u čemu prste vrlo vjerojatno ima zla, ljubomorna Vivijana. Ekipa se daje u potragu i ostaje pod upitnikom hoće li uspjeti pobijediti strahove i pomoći Merlinu! Osim što je riječ o romanu – krimiću za djecu, roman obiluje humorističnim izjavama likova, ali i likovima zanimljivih karakternih osobina u kojima se svako dijete može pronaći.

Detektirati strah i pokušati ga svesti na minimum, jer ono predstavlja našeg velikog neprijatelja – glavna su poruka ovog djela.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –