
Velika knjiga prirodnih terapija
- Nakladnik: Naklada Ljevak
- Prijevod: Ita Kovač
- 04/2005.
- 286 str., tvrdi uvez
- ISBN 9531786453
- Cijena: 33.18 eur
Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro - Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

“Liječi sam sebe“ - tako bi zvučao poticaj koji se kao poruka provlači kroz ovaj rad, a čija je namjera stimulirati svaku bolesnu osobu da na putu ka ozdravljenju bude aktivni sudionik.
Knjiga je podijeljena u tri dijela:
- u prvom se raspravlja o simptomima, najčešćim smetnjama te rješenjima s odgovarajućim prirodnim lijekovima. Popisani su simptomi, bolesti ili patološke slike, odabrani među najuobičajenijima i najučestalijima. Za svaki je od njih izneseno nekoliko općih informacija koje će pomoći boljem razumijevanju patologije, njezina podrijetla, preventivnih strategija te ukazati na eventualnu potrebu za obraćanjem liječniku.
- drugi dio ilustrira sve tehnike koje se koriste u prirodnim terapijama, kao što su akupunktura, aromaterapija, kromoterapija, kudizam, post, helioterapija, fitoterapija, floriterapija, hidroterapija, autogeni trening, joga, itd. Predstavljene su neke od dijagnostičko-terapeutskih tehnika s kojima će čitatelj, u potrazi za nekim “prirodnim” terapeutskim putem, vjerojatno doći u dodir.
- treći je posvećen prehrani i svojstvima hrane, uz detaljan opis najvažnijih namirnica. Za svaku namirnicu ili mirodiju opisane su glavne prehrambene značajke i moguća terapeutska uporaba. Jednostavno, u obliku recepta, iznosi se kako se određena biljka može koristiti na najbolji način. Svi homeopatski lijekovi te razni fitoterapeutski ekstrakti navedeni su i na latinskom jeziku.
Paolo Pigozzi, liječnik i publicist, živi i radi u Veroni. Kao stručnjak za prirodnu prehranu, u svojoj profesiji koristi se fitoterapijom, hidrofangoterapeutskim tehnikama sustava Kneipp i homeopatijom. Suradnik je u raznim časopisima pišući o istim temama. Autor je brojnih praktičnih priručnika o korištenju prirodne prehrane i prirodnih terapija u prevenciji i liječenju mnogih zdrastvenih smetnji. Tri je godine kuhao u jednom vegetarijanskom restoranu te je i danas rado među loncima i pećnicama.
Knjiga je podijeljena u tri dijela:
- u prvom se raspravlja o simptomima, najčešćim smetnjama te rješenjima s odgovarajućim prirodnim lijekovima. Popisani su simptomi, bolesti ili patološke slike, odabrani među najuobičajenijima i najučestalijima. Za svaki je od njih izneseno nekoliko općih informacija koje će pomoći boljem razumijevanju patologije, njezina podrijetla, preventivnih strategija te ukazati na eventualnu potrebu za obraćanjem liječniku.
- drugi dio ilustrira sve tehnike koje se koriste u prirodnim terapijama, kao što su akupunktura, aromaterapija, kromoterapija, kudizam, post, helioterapija, fitoterapija, floriterapija, hidroterapija, autogeni trening, joga, itd. Predstavljene su neke od dijagnostičko-terapeutskih tehnika s kojima će čitatelj, u potrazi za nekim “prirodnim” terapeutskim putem, vjerojatno doći u dodir.
- treći je posvećen prehrani i svojstvima hrane, uz detaljan opis najvažnijih namirnica. Za svaku namirnicu ili mirodiju opisane su glavne prehrambene značajke i moguća terapeutska uporaba. Jednostavno, u obliku recepta, iznosi se kako se određena biljka može koristiti na najbolji način. Svi homeopatski lijekovi te razni fitoterapeutski ekstrakti navedeni su i na latinskom jeziku.
Paolo Pigozzi, liječnik i publicist, živi i radi u Veroni. Kao stručnjak za prirodnu prehranu, u svojoj profesiji koristi se fitoterapijom, hidrofangoterapeutskim tehnikama sustava Kneipp i homeopatijom. Suradnik je u raznim časopisima pišući o istim temama. Autor je brojnih praktičnih priručnika o korištenju prirodne prehrane i prirodnih terapija u prevenciji i liječenju mnogih zdrastvenih smetnji. Tri je godine kuhao u jednom vegetarijanskom restoranu te je i danas rado među loncima i pećnicama.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.