Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Helena Klakočar

Nemirno more

  • Nakladnik: Vedis
  • 08/2015.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN
  • Cijena: 120.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Nemirno more" Helene Klakočar je autoričin dnevnik u stripu nastao za vrijeme rata 1991. godine, kada su dvogodišnja kćerka, suprug i ona putovali katamaranom Jadranom, a umjesto da se vrate kući u Zagreb tu su zimu bili prisiljeni provesti na grčkom otoku Krfu...

Radi se o knjizi koja je 2000. godine na najvećem europskom festivalu stripa u Angoulemeu dobila drugu po važnosti nagradu "Alph-Art" - najbolji strip godine stranog autora objavljen na francuskom jeziku. To je, uz Grand prix za "Tupka" Nedeljka Dragića na festivalu u Montrealu 1971. godine, najvažnije priznanje koje je ikad neki od hrvatskih autora stripa dobio u inozemstvu.

Nakon nagrade u Angoulemeu "Nemirno more" je postala europska autorska strip-atrakcija, referentna točka tzv. "dokumentarnog" stripa,  autorica ga je promovirala i izlagala od Pariza do Sarajeva, imalo je svoja izdanja u nekoliko zemalja (za talijansko izdanje pogovor je napisao Predrag Matvejević), ali u Hrvatskoj je trebalo proći više od petnaest godina da bi kao knjiga stigla u knjižarske izloge.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –