Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Helena Klakočar

Nemirno more 2

  • Nakladnik: Vedis
  • Ilustracije: Helena Klakočar
  • 12/2016.
  • 96 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537679453
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Nemirno more 2" Helene Klakočar nastavak je je autoričinog dnevnika u stripu nastao za vrijeme rata 1991. godine, kada su dvogodišnja kćerka, suprug i ona putovali katamaranom Jadranom, a umjesto da se vrate kući u Zagreb tu su zimu bili prisiljeni provesti na grčkom otoku Krfu...

Radi se o knjizi koja je 2000. godine na najvećem europskom festivalu stripa u Angoulemeu dobila drugu po važnosti nagradu "Alph-Art" - najbolji strip godine stranog autora objavljen na francuskom jeziku. To je, uz Grand prix za "Tupka" Nedeljka Dragića na festivalu u Montrealu 1971. godine, najvažnije priznanje koje je ikad neki od hrvatskih autora stripa dobio u inozemstvu. 

Nakon nagrade u Angoulemeu "Nemirno more" je postala europska autorska strip-atrakcija, referentna točka tzv. "dokumentarnog" stripa,  autorica ga je promovirala i izlagala od Pariza do Sarajeva, imalo je svoja izdanja u nekoliko zemalja (za talijansko izdanje pogovor je napisao Predrag Matvejević), ali u Hrvatskoj je trebalo proći više od petnaest godina da bi kao knjiga stigla u knjižarske izloge.       

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –