Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomica Bajsić

Amazona diše : Škola na dalekom kraju svijeta

  • Nakladnik: Druga priča
  • 01/2016.
  • 125 str., meki uvez
  • ISBN 9789535605058
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Djeca Amazone zbog nasilne sječe šuma, nasrtaja lovokradica i stočarskih kompanija često skončaju u favelama Manausa, Sao Paula i Rio de Janeira. Škola u srcu Amazone, u Xixuau, stvara uvjete opstanka i dostojanstvenog i radosnog življenja na prostoru koji neki zovu krajem, ali mnogi i početkom svijeta, jer u ovom labirintu rijeka i pritoka i jedinstvenih biljaka i životinja koje obitavaju na pradavnom humusu nedirnutih kišnih šuma, možemo doživjeti onaj prvi izlazak sunca nad Zemljom.

Pjesnik i prevoditelj. Rođen u Zagrebu 1968. godine. Sa suprugom i troje djece živi u Zagrebu. U ranoj mladosti putovao Europom i Latinskom Amerikom, naročito Brazilom. Školovao se u Školi primijenjenih umjetnosti i studirao grafiku tri godine na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Studij napustio kako bi se u samom početku Domovinskog rata priključio otporu agresiji na Hrvatsku. Kao pripadnik specijalnih postrojbi Glavnog stožera HV-a, borio se na gotovo svim ključnim ratištima, završno sa Olujom. Bio i instruktor izviđača Zbornog područja. Poslije rata umirovljen iz MORH-a po osnovi ranjavanja. Povremeno radio kao restaurator, a u zadnje vrijeme plovi jednom starom jedrilicom po Jadranu.

Urednik prijevodne poezije u časopisu Poezija.

Poezija mu je prevedena na francuski, engleski, španjolski, njemački, poljski i slovenski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –