Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tomica Bajsić

Dva svijeta i još jedan

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 03/2007.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9531788332
  • Cijena: 110.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Putopisna proza kroz vrijeme - knjiga o moru, rijeci i jednom jezeru.

More je ocean R.L. Stevensona, Daniela Defoa, kapetana Frederica Marryata i današnjih pustolova, rijeka je Siječanjska rijeka (Rio de Janeiro), a jezero je Parima, na kojem žive brazilske Amazonke.

Kako je Briggite Bardot nehotice pomogla bivšu gusarsku koloniju, što se dogodi kada pisci pustolovnih romana sretnu žive likove ljudi za koje su mislili da postoje samo u njihovoj mašti, jesu li mitske Amazonke stvarno postojale? Tko su bili vojnici Kaučuka, zašto se ne može vjerovati lovcima na krokodile, zašto cvjetovi u Tijuani niti postaju pupoljci ni trunu, već stoje nijemi, samosvojni, umrznuti golom vrućinom i zauvijek… te još mnoštvo zanimljivih priča pronaći ćete u fascinatnom romanu Tomice Bajsića.

Pjesnik i prevoditelj. Rođen u Zagrebu 1968. godine. Sa suprugom i troje djece živi u Zagrebu. U ranoj mladosti putovao Europom i Latinskom Amerikom, naročito Brazilom. Školovao se u Školi primijenjenih umjetnosti i studirao grafiku tri godine na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Studij napustio kako bi se u samom početku Domovinskog rata priključio otporu agresiji na Hrvatsku. Kao pripadnik specijalnih postrojbi Glavnog stožera HV-a, borio se na gotovo svim ključnim ratištima, završno sa Olujom. Bio i instruktor izviđača Zbornog područja. Poslije rata umirovljen iz MORH-a po osnovi ranjavanja. Povremeno radio kao restaurator, a u zadnje vrijeme plovi jednom starom jedrilicom po Jadranu.

Urednik prijevodne poezije u časopisu Poezija.

Poezija mu je prevedena na francuski, engleski, španjolski, njemački, poljski i slovenski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –