Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Larí Marí

Bremenita šutnja

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 03/2018.
  • 246 str., meki uvez
  • ISBN 9789531423038
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Već za vrijeme izlaska njihove posljednje uspješnice "Armati", autorice Lari Mari (Larissa Kunić i Marieta Kola) su imale spremljen sljedeći roman o neobičnoj životnoj priči baziranoj na istinitim događajima u kojoj, baš poput svih njihovih priča - čitatelji mogu pronaći odgovore na svoja duboka duševna pitanja, na njihove emocionalne nedoumice, patnje i previranja.

Glavna tema ovog romana skrila se i u samom nazivu, u bremenu života koji katkad nepotrebno nosimo. Šutnja mijenja ljudske osobnosti, dovodi do nevjerojatnih  životnih izazova, a nerijetko se dogodi da je nemamo sa kime podijeliti. Svi su likovi u labirintu iz kojega ne vide izlaz, a izlaz je jedino priznanje onoga što jesu i otkrivanje svoje bolne prošlosti. Ovo je roman za sve generacije, roman koji duboko zadire u nesvjesno i ruši predrasude.

"Bremenita šutnja" je roman koji progovara o seksualnim blokadama. Što se događa kada se potisne prava priroda, kad se čovjek seksualno ne realizira i kad bježi od svoje prave prirode. U ovom slučaju junakinja Medena je stopirana u pubertetu od svojih roditelja i to ju je odvelo na krivi put.

Autorice nas ovom prozom ubacuju u vrtlog skrivenih osjećaja, vrlo pronicljivo podastiru najintimnije misli pojedinca, prodiru duboko u podsvijest i analiziraju izvore svih ljudskih stanja, misli i osjećaja. Potpunim ogoljenjem glavnih likova vješto manipuliraju našim osjećajima navodeći nas na duboko promišljanje o vlastitim postupcima. Roman progovara o skrivenim željama, o tajnoj ljubavi i o tome koliko je ona na glavnoj junakinji ostavila traga.

 

Larissa Kunić (Larí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist energetske medicine. Marieta Kola (Marí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist intuitivne medicine. Suvlasnice su Entere Clinic u Opatiji, male klinike velike duše u kojoj već 20 godina crpe nadahnuća i pomažu mnogim klijentima. Njihov prvijenac "Bez ljubavi i mržnje" (Naklada Ljevak, 2014) dobitnik je nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman 2014. godine. Preveden je na slovenski jezik i u kratko je vrijeme postao regionalno prepoznat. Drugi roman, "Zlatni Mjesec" (Hena com, 2015), nastavio je uspjeh prvog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –