Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Larí Marí

Bez ljubavi i mržnje

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 05/2014.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789533036731
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Istinita priča protkana psihoanalizom, filozofijom i duhovnošću vodi nas na put spašavanja vlastitog života u kojem glavni lik, senzibilni, intuitivni Blue prekida emotivni genetski kod, koji kao i gene nasljeđujemo od svojih predaka, a kojim je, a da to ne znamo, svatko od nas određen sve dok te emocije ne osvijestimo.

Izrazito senzibilan i intuitivan glavni lik, dvadesetpetogodišnji Blue čija je duša vreća natovarena obiteljskim problemima očajnički traži izlaz iz labirinta u kojem su ga u trećoj godini ostavili roditelji, a to su mu "slučajno" zaboravili reći. Koprca se nesvjestan osjećaja koji u njemu bukte i svako malo bacaju iskre koje u njemu pale plamen revolta koji stvara užareni obruč iz kojega je teško izaći.

No uz pomoć psihijatra i psihologa dr. Fuga uspijeva prekinuti emocionalni genetski kod koji nasljeđujemo od svojih predaka i koji nas određuje i koči na putu življenja vlastitog života. Blue se nalazi na zgarištu obiteljskog ognjišta koje je u njegovog trećoj godini razoren i dok su se njegovi roditelji "snašli" u novim brakovima on ostaje napušten kod djeda i bake (očevih roditelja) sve do sedme godine u kojoj njegova baka koju smatra majkom umire, a za djeda koji mu je otac saznaje da mu i nije pravi djed…

"Bez ljubavi i mržnje" djelo je koje nam govori o osjećajima usamljenosti, napuštenosti i nepripadanja, najdubljim i najbolnijim osjećajima koje ljudsko biće može doživjeti.


Larissa Kunić (Larí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist energetske medicine. Marieta Kola (Marí) je književnica, duševna savjetnica i specijalist intuitivne medicine. Suvlasnice su Entere Clinic u Opatiji, male klinike velike duše u kojoj već 20 godina crpe nadahnuća i pomažu mnogim klijentima. Njihov prvijenac "Bez ljubavi i mržnje" (Naklada Ljevak, 2014) dobitnik je nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman 2014. godine. Preveden je na slovenski jezik i u kratko je vrijeme postao regionalno prepoznat. Drugi roman, "Zlatni Mjesec" (Hena com, 2015), nastavio je uspjeh prvog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –