Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Filipović Petrović

Kad se sretnu leksikografija i frazeologija : O statusu frazema u rječniku

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 07/2018.
  • 229 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537963750
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U knjizi "Kad se sretnu leksikografija i frazeologija : O statusu frazema u rječniku" Ivane Filipović Petrović na jednom se mjestu sjedinjuju teorijska i metodološka pitanja iz područja leksikografije te povijest frazeoloških ideja kako bi se istražile točke međusobnog dodira dviju disciplina: leksikografije i frazeologije, konkretno pitanje statusa frazema u rječniku.

Na temelju znanstvenih istraživanja frazeološke problematike te višegodišnjeg iskustva u leksikografskome radu, autorica u knjizi daje sustavni teorijski i metodološki pristup jezičnoj građi koja se uvrštava u rječnik. Jezična istraživanja provedena u knjizi korpusno su utemeljena, a rješenja za leksikografsku obradu namijenjena elektroničkim rječnicima, čime će knjiga, osim lingvistima i frazeolozima, posebno biti korisna leksikografima u doba dominacije elektroničke i korpusne leksikografije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –