Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Naomi Alderman

Moć

  • Nakladnik: Stilus knjiga
  • Prijevod: Jelena Pataki
  • 02/2018.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789538183102
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Što bi se dogodilo kada bi žene odjednom dobile žestoku novu moć?

Svijet prikazan u "Moći" prepoznatljivo je mjesto: nigerijski bogati mladić koji ljenčari pokraj obiteljskog bazena, udomljena klinka čiji religiozni roditelji kriju svoju pravu osobnost, ambiciozna američka političarka, opaka mlada Londonka iz nezgodne obitelji. Ali pojava i procvat snažne nove sile potaknut će njihove živote da se isprepletu, s razornim učincima. Tinejdžerice sada posjeduju nezamislivu moć - mogu izazvati neopisivu bol, pa čak i smrt. Svijet se, pak, uz taj maleni preokret u prirodi, drastično preobražava.

Roman govori o tome što se dogodi kada genetska mutacija mladim ženama podari sposobnost da ubijaju strujom. Ono što započinje kao maštarija o ženskom stjecanju moći produbljuje se i pomračuje u propitivanje same prirode moći, njezine uporabe i zlouporabe te onomu što čini ljudima koji je posjeduju. Priča je uokvirena prepiskom dvoje pisaca, od kojih se jedna zove Naomi.

Roman "Moć", nagrađivane autorice Naomi Alderman, djelo je spekulativne fikcije koje nas istodobno odvodi na uzbudljivo putovanje u usporednu stvarnost, ali i razotkriva naš svijet na odvažne i začuđujuće načine.

Naomi Alderman autorica je romana "The Liar’s Gospel" i "Disobedience" ("Neposluh", Algoritam, 2007) od kojih je potonji osvojio nagradu Orange za mlade pisce, objavljen je na desetak jezika, a u pripremi je filmska adaptacija s Rachel Weisz u glavnoj ulozi. Uvrštena je na popis najboljih mladih britanskih romanopisaca književnog časopisa Granta, a Margaret Atwood odabrala ju je za sudjelovanje u programu za poticaj mladih umjetnika Rolex Mentor and Protégé Arts. Suautorica je i glavna spisateljica vrlo uspješne audioaplikacije za pametne telefone, "Zombies, Run!" Redovito piše za The Guardian i prezentira znanstvene teme u sklopu BBC-eve postaje Radio 4. Živi u Londonu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –