Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jurij Felštinski Mihajlo Stančev

Treći svjetski rat?

  • Nakladnik: Stilus knjiga
  • Prijevod: Marija Perišić
  • 09/2022.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789533720043
  • Cijena: 19.90 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Vidovito napisana prije ruskog napada na Ukrajinu 2022., knjiga "Treći svjetski rat? – Bitka za Ukrajinu" prvi je sveobuhvatan pogled na ubojite metode kojima se Rusija još od 1999. pokušava domoći Ukrajine, a kulminirale su sveopćim, ničim izazvanim ratom i strahotama kojima se ne nazire kraj.

Krojeći uzbudljiv narativ, autor bestselera Jurij Felštinski i povjesničar Mihajlo Stančev listaju nisku dokaza, povlače povijesne usporedbe i ujedinjuju izvore koji su po potrebi novi, malo poznati ili anonimni. Autori su već 2015. predvidjeli da je ruska invazija pitanje šestogodišnjega ciklusa planiranja ruske vojske i da će se dogoditi 2021. (ne računajući svjetsku pandemiju), zdušno tvrdeći i da se Putinu mora pružiti otpor kako bi se izbjegao potencijalni nuklearni sukob koji bi svijet odvukao u globalni rat.


Putinov glavni cilj i dalje je zauzimanje Ukrajine. Nažalost, te će se riječi, kao i većina knjige, pokazati proročanskima.
Oleg Kalugin, bivši general i šef Protuobavještajnog odjela KGB-a

Povjesničare krase brojne vrline, ali među njima je rijetko hrabrost. Ipak, život u modernom svijetu zahtijeva temeljito preispitivanje uobičajenih ideja koje se tiču Rusije i Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država i Europe. Ova knjiga iz pera dvojice hrabrih i savjesnih povjesničara pomoći će čitateljima shvatiti sadašnjost, ali i živjeti u budućnosti.
- Alexander Etkind, profesor povijesti na Europskome sveučilišnom institutu u Firenci

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –