Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mark Sullivan

Pod grimiznim nebom

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Igor Buljan
  • 10/2018.
  • 464 str., meki uvez
  • ISBN 978–953–355–2163
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Utemeljen na istinitoj priči zaboravljenog heroja Pina Lelle, roman Marka Sullivana "Pod grimiznim nebom" je epska priča o hrabrosti mladog čovjeka u mračnim špijunskim vremenima Drugoga svjetskog rata.

Roman je smješten u Milano i okolicu u vrijeme zadnjih dviju godina Drugoga svjetskog rata, temelji se na istinitoj priči Pina Lelle, koji se tada, kao sedamnaestogodišnji mladić, nenadano našao okružen svijetom špijunaže, patriotizma i ljubavi.

U ovaj napeti špijunski triler Sullivan je upleo brojne detalje o životu tijekom rata - uključujući stradanje Židova i ostalih koji su pali u ruke Nijemaca te stalnu napetost i strah u kojem su Talijani živjeli dok je oko njih bjesnjela bitka za Italiju, uz sve češća bombardiranja Saveznika koji su se približavali Milanu. Nasuprot ratnim strahotama Sullivan postavlja ljubavnu priču Pina i Anne, koji i dalje vjeruju u bolju budućnost i njezine bezgranične mogućnosti unatoč užasu koji ih okružuje.

 

Napeta priča o junaštvu i tragediji, roman 'Pod grimiznim nebom' poput jedne je od onih ikoničkih crno-bijelih fotografija iz Drugoga svjetskog rata: priča o životu malog čovjeka koji je bitno utjecao na velike događaje.
Andrew Gross, autor bestselera New York Timesa

Minuciozno istraživanje zaslužno je da je ovaj povijesno-špijunski roman, utemeljen na istinitoj priči, ne samo uzbudljiv nego i uvjerljiv.
RT Book Reviews 

Akcija, avantura, ljubav, rat i epski junak - i sve to na pozadini najmračnijeg razdoblja u povijesti. Roman Marka Sullivana Pod grimiznim nebom ima sve što čovjek može tražiti od vrhunskoga povijesnog romana.
Tess Gerritsen, autorica bestselera New York Timesa

Roman 'Pod grimiznim nebom' ima sve: junaštvo, hrabrost, teror, istinsku ljubav, osvetu i empatiju u priči o najmračnijoj ljudskoj zloći i najnesebičnijoj ljudskoj plemenitosti. Sullivan nam pokazuje rat onakvim kakav on doista jest, sa svom njegovom kompleksnošću, sukobljenim lojalnostima i neodgovorenim pitanjima, no iznad svega upoznaje nas s izvanrednim čovjekom Pinom Lellom, kojeg odluka da živi sa strašću naposljetku spašava.
Joseph Finder, autor bestselera New York Timesa

Mark Sullivan je autor 18 knjiga, uključujući pet romana napisanih u koautorstvu s Jamesom Pattersonom iz niza pod naslovom Private, koji su redom postajali bestseleri New York Timesa. Sullivanove knjige nagrađene su brojnim nagradama, među ostalim WHSmith Fresh Talent Award, New York Times Notable Book i Los Angeles Times Best Book of the Year.

Sullivan je odrastao u Medfieldu, u državi Massachusetts i diplomirao na Sveučilištu Hamilton engleski jezik prije nego što se prijavio za volontiranje u Mirovnim snagama u Nigeru, u zapadnoj Africi. Po povratku u Sjedinjene Države diplomirao je novinarstvo na Sveučilištu Northwestern i započeo karijeru kao istraživački novinar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –