Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Jezik i njegovi učinci : Zbornik radova

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • Urednik: Diana Stolac, Anastazija Vlastelić
  • 11/2018.
  • 364 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537963866
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zbornik "Jezik i njegovi učinci" donosi radove s međunarodnog znanstvenog skupa Hrvatskoga društva za primijenjenu lingvistiku održanoga od 4. do 6. svibnja 2017. godine u Rijeci.

Namijenjen je primijenjenim lingvistima različitih interesa i znanstvenih profila (stručnjacima za poučavanje prvog jezika, psiholingvistima, logopedima, glotodidaktičarima, prevoditeljima, lingvistima koji se bave jezikom struke, sociolingvistima, analitičarima diskursa, korpusnim lingvistima, kognitivnim lingvistima i drugima).


“Učenje i znanje jezika oduvijek je Hrvatsku smještalo u povijesni i geografski kontekst sjecišta puteva i susreta naroda. Nastojanja u smislu donošenja novih znanja o modernim istraživačkim i nastavnim mogućnostima nisu samo dobrodošla već su i prijeko potrebna. Stoga je društvena potreba za ovim djelom velika.

Aktualnosti Zbornika pridonose, među ostalima, radovi o strategijama učenja u hrvatskom i stranim jezicima, kao i brojni radovi koji iznose istraživanja suvremenoga hrvatskog govora. Budući da je većina tekstova u Zborniku znanstvena, iznose se rezultati novih istraživanja koji još nisu publicirani i pokazani hrvatskoj znanstvenoj i široj zajednici.”

(Iz recenzije prof. dr. sc. Vlasta Rišner)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –