Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Delia Owens

Djevojka iz močvare

  • Nakladnik: Vorto Palabra
  • Prijevod: Petra Pugar
  • 10/2019.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789538230332
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Godinama su glasine o djevojci iz močvare, Kyi Clark, opsjedale Barkley Cove, mirni gradić na obali Sjeverne Karoline. Tako da je 1969. godine, kad je mladić Chase Andrews pronađen mrtav, lokalno stanovništvo spremno uperilo prst u Kyu kao krivca za tu zagonetnu smrt. No, Kya nije onakva kakvom je smatraju. Ona je djevojka koja je preživjela napuštanje jednog po jednog člana svoje obitelji.

Najprije ju je ostavila majka, bježeći pred nasilnim, vječito pijanim suprugom, a za njom su, jedno po jedno, pošli i braća i sestre. Nedugo za njima, nestao je i Kyin otac, a ona je, sa samo šest godina, ostala posve sama u trošnoj kolibi na rubu puste močvare. Kya je osjetljiva i inteligentna djevojka, srasla sa samoćom, toliko izolirana da je u divljini opstala sprijateljujući se s pticama i učeći iz pijeska...


Roman "Djevojka iz močvare" Delie Owens od samozatajnog se debitantskog djela prometnuo u svjetski megahit, s više od milijun prodanih primjeraka u godini nakon objavljivanja. Autorska prava prodana su u 23 zemlje, a publika je roman nagradila s Goodreads Choice Awards za najbolju povijesnu beletristiku. Autorica je pronašla dobitnu formulu - priča je to o odrastanju i ljubavi, ali i dirljiva oda prirodi i preživljavanju pod njezinim okriljem.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –