Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cody McClain Brown

Propuh, papuče i punica

  • Nakladnik: Vorto Palabra
  • Prijevod: Vladimir Cvetković Sever
  • 06/2018.
  • 186 str., meki uvez
  • ISBN 9789538230066
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Uljuljkani i uspavani u kulturološkoj svakodnevici Lijepe naše, više nismo svjesni svega onoga što Cody McClain Brown, ponosni splitski zet i priučeni Zagrepčanin, fantastično zapaža. On će nas podsjetiti na neobjašnjiv hrvatski strah od mitskog Propuha, objasnit će nam zašto je Punica moralna vertikala našeg društva i kako je Ručak centralni dnevni događaj svake obitelji. Reći će nam za Darove koji se uvijek i svugdje nose te što znače Prijatelji s kojima ostvarujemo dugotrajne i čvrste odnose, zasnovane na uzajamnom povjerenju…

Cody daje sasvim novu dimenziju dijelovima hrvatske kulture i mentaliteta koje više ne primjećujemo, kao što ni riba ne primjećuje vodu u kojoj živi. Uspoređujući hrvatski i američki način života on nam, na urnebesno smiješan i često vrlo dirljiv način, poručuje: 'Ljudi, osvijestite i počnite cijeniti ono što jeste.'

Kao nitko dosad 'prozreo' nas je beskrajno simpatičan Amerikanac iz Oklahome… koji to više nije. Hej, pa ipak pričamo o splitskom zetu!

Cody McClain Brown rođen je u Tulsi u državi Oklahoma. Diplomirao je engleski jezik na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“.

Predavač je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, autor popularnog bloga Zablogreb i knjiga "Propuh, papuče i punica“ (Algoritam, 2014.) i "Hrvatska uzvraća udarac" (Vorto Palabra, 2017.). Prema romanu "Propuh, papuče i punica" priređena je i kazališna predstava u režiji Ivana Lea Leme, premijerno izvedena 2017. u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –