Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Cody McClain Brown

Težak slučaj u Blagdangradu

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Ivana Banović
  • 10/2019.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789538230356
  • Cijena: 11.81 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Težak slučaj u Blagdangradu" (Hard Case in Holiday City, 2019.) iz pera najpopularnijeg hrvatskog zeta Codyja McClaina Browna, autora biografskih bestselera "Propuh, papuče i punica" i "Hrvatska uzvraća udarac", nova je, ludo zabavna i potpuno neobična knjiga.

Blagdangradom upravlja božićna mafija. Uskršnja se banda sasvim dobro snalazi, a čudacima Noći vještica nitko ne može vjerovati. Iza prštavih parada i ludih cjelonoćnih tuluma skriva se svijet nasilja i sumnje u kojem svaki blagdan strahuje da će doći dan kad će ga ljudi prestati slaviti. U nedjelju prije Dana zahvalnosti, krhko je primirje narušeno pokoljem desetak uskršnjih jaja, a Max Martin, detektiv blagdangradskog odjela za umorstva, morat će se utrkivati s vremenom i riješiti slučaj prije negoli okršaji bandi unište grad - makar svaki trag vodi prema Sjevernom polu i onome Debeljku, glavom i bradom.

Max će se uplesti u polusvijet glamuroznih vilenjačkih klubova, odrpanih kosturskih dilera i suludog Kralja Noći Vještica. Bit će to svijet besmislenog nasilja i božićnog nakita, glamura i grijeha, medenjaka i metaka. Bit će to težak slučaj u Blagdangradu.

Cody McClain Brown rođen je u Tulsi u državi Oklahoma. Diplomirao je engleski jezik na Sveučilištu Loyola u New Orleansu i magistrirao politologiju na Državnom sveučilištu Oklahoma. Doktorirao je na Sveučilištu Kanzas na temu “Zašto su se borili: Razlozi sudjelovanja u ratu u Hrvatskoj“.

Predavač je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, autor popularnog bloga Zablogreb i knjiga "Propuh, papuče i punica“ (Algoritam, 2014.) i "Hrvatska uzvraća udarac" (Vorto Palabra, 2017.). Prema romanu "Propuh, papuče i punica" priređena je i kazališna predstava u režiji Ivana Lea Leme, premijerno izvedena 2017. u Gradskom kazalištu mladih u Splitu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –