Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Laura Purcell

Nijemi pratitelji

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Predrag Mavar
  • 10/2019.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789533600024
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja, mlada Elsie Bainbridge ostaje bez svog supruga te odlazi na seosko imanje njegove obitelji pokušavajući stvoriti novi život sebi i svom nerođenom djetetu. No u staroj i zapuštenoj kući, osim čudne i negostoljubive posluge, Elsie pronalazi tajnovite zaključane sobe, zagonetni stari dnevnik, a noću je bude zastrašujući piskutavi zvukovi. Još gore, Elsie pronalazi i čudnovate drvene figure, oslikane da izgledaju poput stvarnih ljudi – a jedna od njih nevjerojatno sliči Elsie.

Tko od osoblja pomiče te zlosutne "nijeme pratitelje" posvuda po kući i jesu li se Elsienim dolaskom oslobodile zlokobne utvare prošlosti koje su trebale ostati zauvijek skrivene?

 

Zlokobna i jezovita priča.
Sunday Express

Vrhunski gotički roman.
The Times

Zastrašujuće atmosferičan roman koji otkriva najmračnije zakutke ljudskog uma.
Helen Sedgwick

Intrigantno i uistinu jezivo. Savršena priča za duge zimske noći.
Guardian

Laura Purcell radila je kao knjižarka, gdje je otkrila i svoju ljubav prema pisanju romana. Za svoj roman "Nijemi pratitelji" osvojila je nagradu VHSmith Thumping Good Read Award 2018. godine. Osim tog, napisala je još nekoliko povijesnih romana prožetih elementima horora i nadnaravnog. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –