Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jesús Carrasco

Pustopoljina

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Ivana Jandras Szekeres
  • 01/2020.
  • 202 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533439785
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Skutren na dnu jame u koju se sakrio, dječak napeto osluškuje dovikivanje muškaraca koji ga proganjanju. No nakon što se glasovi izgube u daljini, pred njim ostaje beskrajna i jalova ravnica koju mora prijeći želi li se zauvijek udaljiti od onog što ga je nagnalo na bijeg. Jedne noći na putu nailazi na starog pastira. Od tog trenutka njihovi životi više neće biti isti.

Roman „Pustopoljina“ (Intemperie, 2013). iz pera Jesúsa Carrasca priča je o hrabrom dječaku koji bježi kroz područje koje je poharala suša i kojim vlada nasilje. To je zatvoren svijet, bez imena i datuma, iz kojeg je moral iščeznuo bez traga jednako kao i voda. U takvim će okolnostima dječak, čija sudbina još nije sasvim određena na propast, biti prisiljen naglo savladati kako pravilno procijeniti ljude i njihove postupke, ili pak zauvijek prihvatiti nasilje u kojem je odrastao.


Roman „Pustopoljina“ osvojio je nagradu za knjigu godine Udruženja madridskih knjižara, nagradu English PEN, nagradu Prix Ulysse za najbolji europski roman, a bio je u užem izboru za Europsku književnu nagradu u Nizozemskoj te nagrade San Clemente i Dulce Chacón za španjolsku fikciju. El País je roman proglasio knjigom godine, a The Independent najboljim prijevodnim romanom. Preveden je na više od dvadeset jezika, a uskoro se očekuje i filmska adaptacija.


Oskudan dijalozima, ali bogat filmskim opisima, Carrascov roman temelji se na starim arhetipima zajedničkog putovanja dvojice likova, opisujući pritom ljepotu sumornog, bezimenog krajolika te odnos između starca i dječaka… Surovo i elegantno ispričana priča; traganje za nečim što se istodobno čini i novo i staro. - Kirkus

Veličanstven debi pisca čiji se mračan i simboličan pogled na društvo čini zastrašujuće realističan. - Library Journal

Jeziva, nasilna priča ispripovijedana šturom, jezgrovitom prozom koja podsjeća na Cormaca McCarthyja. Odlomci ispisani predivnim stilom i prožeti napetošću koja vas drži na rubu živaca te trenucima nade predstavljaju novi glas koji željno dočekujemo. - Publishers Weekly

Jesús Carrasco rođen je u Badajozu 1972., a 2005. preselio se u Sevillu, gdje trenutačno živi. Roman "Pustopoljina" njegov je fascinantan debi na međunarodnoj sceni kojim je osvojio niz književnih nagrada uključujući nagradu English PEN i nagradu Prix Ulysse za najbolji europski roman. Preveden je na više od dvadeset jezika, a ubrzo se očekuje i filmska adaptacija. Jesús Carrasco je za svoj drugi roman "La tierra que pisamos" osvojio Europsku nagradu za književnost.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –