Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hideo Yokoyama

Slučaj 6-4

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mirjana Čanić
  • 02/2020.
  • 592 str., meki uvez
  • ISBN 9789533600185
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao „Slučaj 64“ i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh. Jer, tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002., načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Nije mogao ni sanjati što će sve otkriti, a možda nikada ne bi ni tražio da je znao što će pronaći...

Nije slučajno da ovaj roman kritičari uspoređuju s kulturološkim fenomenom kakav je bila Larssonova trilogija "Millennium". Riječ  je o vrlo filmičnom romanu koji obiluje živopisnim kulturološkim detaljima, u kojem cilj nije samo uhvatiti ubojicu. Autor donosi dojmljiv opis japanskog policijskog sustava i društva čitatelj ima osjećaj kao da se poseže za nečim višim, gotovo metafizičkim, pa sam smisao ostaje neuhvatljiv, čak i nakon što slučaj bude zaključen.


Klasičan zaplet koji odjednom postaje jedna od najupečatljivijih osvetničkih drama u suvremenoj detektivskoj fikciji. I najzahtjevniji čitatelji ostat će zapanjeni.
The Sunday Times

Čudesno... Slučaj 64 iznimno je složeno djelo, prepuno vrhunski razrađenih likova, promjena percepcije i nepredvidivih obrata.
The Wall Street Journal

Fascinantan roman u kojem cilj nije samo uhvatiti ubojicu... uz dojmljiv opis japanskog policijskog sustava i društva čitatelj ima osjećaj kao da se poseže za nečim višim, gotovo metafizičkim, pa sam smisao ostaje neuhvatljiv, čak i nakon što slučaj bude zaključen.
NPR

Ovaj neobičan filmični roman obiluje živopisnim kulturološkim detaljima te prati policijski odjel koji ponovno istražuje jezivu otmicu koja je zapela četrnaest godina ranije.
Entertainment Weekly

Roman je doslovno blockbuster, samo u Japanu prodan u više od milijun primjeraka... dio njegove čari leži u načinu kojim opisuje duboko ukorijenjenu japansku tradiciju hijerarhije i kontrole.
Time

Hideo Yokoyama (1957.) jedan je od najuspješnijih japanskih suvremenih književnika. Prije nego što se posvetio isključivo pisanju, bavio se istraživačkim novinarstvom. Kao književni autor debitirao je 1998. zbirkom policijskih priča "Season of Shadows" koja je osvojila Matsumoto Seicho Prize te ušla u uži izbor za Naoki Prize. Romanom "Half Solved" (2002.) stekao je status jednog od najutjecajnijih japanskih autora, a svojim šestim romanom "Slučaj 64" postao je svjetska književna zvijezda. Knjiga je prodana u više od milijun primjeraka samo u Japanu, a sam autor dobio je međunarodna priznanja i nagrade najrelevantnijih književnih časopisa.

Taj osebujni pisac svojedobno je bio hospitaliziran zbog srčanog udara izazvanog prekomjernim radom, a njegova se stroga radna etika zrcali i u virtuoznom psihološkom portretiranju likova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –