Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Renato Baretić

Pričaj mi o njoj

  • Nakladnik: Znanje
  • 07/2021.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789533603117
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Samo jedan nesmotreni, ali i neizbježni korak na hodniku suda bit će dovoljan da odvjetnika Tomu, supruga nestale ratne heroine, i novinarku Anitu uvuče u vrtlog zabranjene privlačnosti, u ljubljenja i gubljenja; u "ljubavni trokut udvoje". Svoj život u skrivanju, u vrijeme redukcija struje i zračnih uzbuna u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj ra(t)nih devedesetih, kao da nam pripovijedaju sami junaci, razgovarajući između poljubaca i prepirki, užitaka i užasâ.

Izmaštavši još jednu priču stvarniju od života, Baretić se opet (a sve kao da neće) poigrava čitateljevim emocijama, stavovima i predrasudama, tjerajući ga na sve brže putovanje prema posljednjoj st(r)anici, nakon koje…


Postoje Tomo i Anita. Postoji i njihova ljubav koja ispunjava sobu. Ne postoje ključevi sobe i ne postoje prozori...
Aleksandar Stanković, novinar

Čita se u jednom dahu. Kad pročitaš uzdahneš i poželiš ponovo pročitati i uzdahnuti.
Prlja, Let 3

Pričaj mi o njoj, da skratim priču, uspio je u nemogućem: drugi je Baretićev roman, u književnom pogledu barem jednako dobar kao i Osmi povjerenik, a kompleks slavnog prvijenca ne osjeća se ni u jednom trenutku na stranicama nove knjige.

Jasen Boko, Slobodna Dalmacija

Renato Baretić rođen je 1963. u Zagrebu, gdje nešto kasnije takorekuć diplomira komparativnu književnost i fonetiku. Od 1983. radi kao novinar u brojnim listovima, najviše u Slobodnoj Dalmaciji i njenim izdanjima. Objavio je zbirke pjesama "Riječi iz džepova" (1998.) i "Kome ćemo slati razglednice" (2005.), izbor iz TV-kolumni "Kadrovi kadra" (2005.), te romana "Osmi povjerenik" (2003.), "Pričaj mi o njoj" (2006) i "Hotel Grand (2008). Za roman "Osmi povjerenik" primio je pet nacionalnih književnih nagrada.

Uz Ivicu Ivaniševića i Antu Tomića, koscenarist je TV-serije "Novo doba" i igranog filma "Što je muškarac bez brkova". S njima dvojicom i drugim autorima sudjelovao je u nizu kolektivnih književnih i publicističkih projekata. U cijelosti ili u fragmentima, književna su mu djela prevedena na makedonski, slovenski, njemački, engleski i ukrajinski jezik, a "Osmi povjerenik" doživio je i dramatizaciju na sceni HNK Split. Renato Baretić živi i radi u Splitu, gdje je muž Maji i otac Katarini i Jakovu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –