Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Renato Baretić

Osmi povjerenik

  • Nakladnik: AGM
  • 12/2003.
  • 254, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9531742014
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Roman nas vodi na najudaljeniji naseljeni hrvatski otok Trečić. Na tom otoku, sličnom Cicelyju iz Života na sjeveru, zajednica sjajno funkcionira bez ikakvih organa vlasti. Zato se tu, po kazni, pojavljuje već osmi Vladin povjerenik sa samo jednim zadatkom: organizirati izbore i legalnu lokalnu vlast. Ali, na Trečiću je sve drukčije…

Renato Baretić (Zagreb, 1963.) novinar, koscenarist tv-serije Novo doba i sastavljač pitanja za neke od najgledanijih tv-kvizova. Dosad objavio zbirku pjesama "Riječi iz džepova" te izbor iz novinskih tv-kolumni "Kadrovi kadra", a u pripremi za izlazak mu je i nova knjiga poezije "Kome ćemo slati razglednice". Živi i radi u Splitu.

Renato Baretić rođen je 1963. u Zagrebu, gdje nešto kasnije takorekuć diplomira komparativnu književnost i fonetiku. Od 1983. radi kao novinar u brojnim listovima, najviše u Slobodnoj Dalmaciji i njenim izdanjima. Objavio je zbirke pjesama "Riječi iz džepova" (1998.) i "Kome ćemo slati razglednice" (2005.), izbor iz TV-kolumni "Kadrovi kadra" (2005.), te romana "Osmi povjerenik" (2003.), "Pričaj mi o njoj" (2006) i "Hotel Grand (2008). Za roman "Osmi povjerenik" primio je pet nacionalnih književnih nagrada.

Uz Ivicu Ivaniševića i Antu Tomića, koscenarist je TV-serije "Novo doba" i igranog filma "Što je muškarac bez brkova". S njima dvojicom i drugim autorima sudjelovao je u nizu kolektivnih književnih i publicističkih projekata. U cijelosti ili u fragmentima, književna su mu djela prevedena na makedonski, slovenski, njemački, engleski i ukrajinski jezik, a "Osmi povjerenik" doživio je i dramatizaciju na sceni HNK Split. Renato Baretić živi i radi u Splitu, gdje je muž Maji i otac Katarini i Jakovu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –