Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rupert Sheldrake

Nova znanost o životu

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2015.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744645
  • Cijena: 25.22 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Biolog Rupert Sheldrake tvrdi da neki fenomeni postaju tim vjerojatniji čim se češće događaju. Primjerice, kad su kemičari kristalizirali novu kemikaliju u jednom dijelu svijeta, postalo ju je lakše kristalizirati drugdje.

Nakon što su štakori u laboratoriju na Harvardu naučili naći izlaz iz labirinta, štakori u Melbourneu u Australiji puno su brže pronašli izlaz iz sličnog labirinta. Zašto i kako? Knjiga "Nova znanost o životu", koju je časopis Nature prilikom njezina prva objavljivanja opisao kao "najbolji kandidat za spaljivanje u puno godina", koja u ovom proširenom izdanju s novim predgovorom i opširnim dodacima sadrži i raspravu o novim eksperimentalnim testovima, uzburkat će duhove, ali – što je puno važnije – inspirirati znatiželjne umove.

Dr. sc. Rupert Sheldrake je biolog i autor više od osamdeset znanstvenih radova te deset knjiga, među njima i uspješnice "Psi koji znaju kad se njihovi vlasnici vraćaju kući" i "Sedam eksperimenata koji mogu promijeniti svijet". Podučavao je biologiju na Sveučilištu Cambridge, a švicarski institut Duttweiler uvrstio ga je među prvih sto globalnih vodećih mislioca u 2013. godini.

Sheldrake je studirao prirodne znanosti na Cambridgeu, potom filozofiju i povijest znanosti na Harvardu, a doktorirao je na polju biokemije na Cambridgeu gdje je poslije bio ravnatelj studija biokemije i stanične biologije.

Osim stanične biologije, od 1981. istražuje neobjašnjene aspekte ponašanja životinja, poput sposobnosti goluba da nađu put kući, telepatskih sposobnosti pasa, mačaka i drugih životinja, kao i sposobnosti životinja da predvide potrese i cunamije. Proučavao je slične fenomene i u ljudi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –