Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Guido Quien

San i ostalo

  • Nakladnik: AGM
  • 05/2018.
  • 208 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744911
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"San i ostalo" knjiga je zapisa Guida Quiena puna lirike, nostalgije, mirisa koje svi zaboravljamo u žurbi života. A život je s nama i za nama, on je i onaj dio koji nosimo od djetinjstva, koji nas je pripremio za život i naučio svemu što u sadašnjosti jesmo. Svaki je život svoja sadašnjosti, ali nje bez vlastite prošlosti nema. A ta prošlost sastavljena je od mnogih priča, bljeskova, događaja koji to jesu i nisu, stvarnosti prelomljene u pojedincu kao jedan, određen, samosvojan svijet koji samo po njemu i postoji.

U tom smislu Guidovi zapisi puni su općeg "zanosa", ali i samo njegova djetinjstva, mladosti i starosti razasuti po Trogiru, Splitu, Bobovišću i Zagrebu/ Velikoj Gorici, samo u njegovim sjećanjima slikar Šime Perić smješten je pred dvor svoje kuće u malom bračkom mjestu, Dučmelićeva izložba otvorena u Zagrebu i Beogradu, tata Kruno odnosno pjesnik Quien u dolascima i odlascima, slar Nazorove kuće na kojem su se našli neki drugi Bračani…

"San i ostalo" knjiga je puna zarasle ljepote i velike umješnosti autora da je ispriča sa zanosom i iskričavim zapažanjima, da osobnu biografiju tako fragmentiranu ponudi čitateljima. Moderan i rijedak primjer lirske autobiografije.

Guido Quien rođen je 1943. godine u Zagrebu. Klasičnu gimnaziju završio je u Splitu, a Filozofski fakultet (povijest umjetnosti i komparativnu književnost) u Zagrebu.  Od 1973. do 1994. radio je kao kustos Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Od 1994. do 2003. bio je direktor Fundacije Ivana Meštrovića.

Javno djeluje od 1967. godine bez prekida kao povjesničar umjetnosti i likovni kritičar. Tekstove objavljuje u časopisima, novinama,  katalozima izložbi, na radiju, i HRT-u. Ostvario je dvjestotinjak izložbi. Autor je i brojnih knjiga.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –