Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roberto Ampuero

Grčke strasti

  • Nakladnik: AGM
  • Prijevod: Željka Lovrenčić
  • 12/2016.
  • 236 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531744744
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

„Neću se vratiti. Nemoj me zvati ni tražiti" neočekivana je poruka koju sveučilišni profesor Bruno Garza pronalazi jednoga jutra u svojoj elektroničkoj pošti. Fabiana, njegova supruga, odlučila ga je napustiti. Do toga dana kad je ostao sam, živio je relativno mirno u gradu u dolini sjevernoameričkoga Srednjeg zapada. Predavao je na Katedri utopijsku misao i nije previše burno živio. Ali, varao je ženu.

Bruno nije spreman izgubiti Fabianu. Putuje u New York, nastavlja za Antiguu de los Caballeros u Srednjoj Americi, a poslije odlazi u Grčku. Kreće u očajničku potragu u kojoj ne samo da slijedi svoju suprugu nego traži i objašnjenje svojega života. Želi razjasniti rutinu u koju je zapao njegov brak, ljubavne prekide i izgubljenu strast. Nasuprot njemu, Fabiana, bježi od njega i od same sebe, od sjena iz svoje prošlosti i svojega podrijetla koje vuče korijene iz egzotične i silovite Srednje Amerike. Na plećima nosi bolne obiteljske tajne.

Lijepi i daleki grčki otok moguće je mjesto njihova ponovnog susreta, na koji bez prethodnog dogovora oboje dolaze. Tu se javljaju njihova najbolja prisjećanja na nekadašnju ljubav, strast i sreću. Ponovno se rađa raj u koji će jednoga dana Bruno i Fabiana možda doći ili se vratiti.


U romanu "Grčke strasti" Roberto Ampuero ispisuje novo djelo o isprepletenim životima uz još više erotske i izražajne snage od njegovog uspješnog romana "Ljubavnici iz Stockholma". Jedan muškarac i jedna žena očajnički pokušavaju pronaći moguće objašnjenje za svoje neuspjehe, nadu za život u paru i strast koja ljude često pretvara u žrtve.

Roberto Ampuero, najčitaniji suvremeni čileanski pisac, rođen je u Valparaísu 1953. godine. Od 1974. do 1979. studira književnost u Havani. U Istočnoj je Njemačkoj boravio od 1980. do 1982. i tu pohađao poslijediplomski studij iz politologije i hispanistike. U Zapadnoj Njemačkoj bio je dopisnik talijanske novinske agencije IPS i glavni urednik časopisa Desarrollo y Cooperación (Razvitak i suradnja).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –