Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Željko Goreta

S druge strane ciljnika : Bitka kod Odžaka

  • Nakladnik: AGM
  • 12/2017.
  • 260 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789531744881
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Djelo "S druge strane ciljnika" (podnaslov Bitka kod Odžaka) zapis je jednog života, u čijem se središtu nalazi bitka za Odžak nakon netom završenog drugog svjetskog rata.

Iako zapisivač dijela biografije, koja je u svojem najdramatičnijem dijelu završila nekoliko dana nakon 25. svibnja 1945.godine, autor je s velikim naporom nastojao ispisati ratnu priču u kojoj mračne strane rata opisuje plastično i stvarno suzdržavajući se od osobnih simpatija i antipatija.

Postoje tek pobjednici i pobijeđeni, postoji ta nedovoljno istražena bitka koja je poražene ukopala u rovove (jer druge šanse nisu ni imali), a pobjednike natjerala da iskrvare pred tim rovovima dok nisu u njih ušli. S obje strane ciljnika tepisi mrtvih ljudskih tijela i potoci krvi bili su posljedica onoga što danas i sam autor može nazvati posljednjom bitkom u Drugom svjetskom ratu, a događala se u Odžaku.

Željko Goreta rođen je 24. svibnja 1961. u Bosanskom Šamcu, s prebivalištem u Slavonskom Šamcu. Studirao je kriminalistiku. Službenik. Dragovoljac Domovinskog rata, časnik hrvatske vojske i zapovjednik satnije Hrvatske vojske, odlikovan. Knjigu "S druge strane ciljnika" već je objavio na engleskom jeziku: "From the Other Side of the Gun".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –