Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Olja Savičević Ivančević Ante Tomić Renato Baretić

Zvučni zid

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Urednik: Borivoj Radaković, Arsen Oremović
  • 11/2009.
  • 180 str., meki uvez
  • ISBN 9789533041469
  • Cijena: 7.96 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedinstvene zbirka priča, od fikcije do prisjećanja na velikane domaće i svjetske glazbene scene.

Pišu:
Miroslav Kirin, Denis Romac, Goran Kulenović, Gordan Nuhanović, Ahmed Burić, Edi Jurković, Nenad Roban, Boris Perić, Željana Giljanović, Ivica Prtenjača, Robert Roklicer, Krešimir Pintarić, Ante Tomić, Olja Savičević-Ivančević, Alen Bović, Vladimir Arsenijević, Nenad Rizvanović, Josip Mlakić, Dražen Stjepandić, Nenad Marjanović - Dr. Fric, iCCKelčec, Dalibor Matanić, Krešimir Mišak, Renato Baretić, Ognjen Sviličić, Dražen Ilinčić, Arsen Oremović i Borivoj Radaković.

Za većinu suradnika u ovoj knjizi herojski dani zanosa, oduševljavanja svojom i, još više, tuđom svirkom odavno su prošli, euforija bljesne tek na trenutak kad nostalgija poništi međuvrijeme.

Zrele godine više ne traže identifikaciju u nekome drugom i u stanju su artikulirati vlastite potrebe i užitke bez posrednika. A opet, nemoguće je zanijekati da su Van Morrison, Johnny Rotten/Lydon, Bruce Springsteen, Dee Dee Ramone i Ðoni B. Štulić ili tko drugi bili uobličeni glasovi vremena, usmjeravali nas ukusom i svjetonazorom.

Neki su ostali uvjereni da je ljubav sve što nam treba, neki su zadržali bijes koji govori "Fuck this and fuck that, fuck it all and fuck the fucking brat“, ali vjerojatno nitko ne može poreći da je u njemu s rock and rollom zaplamsao onaj plamičak koji ga je u važnim, reklo bi se formativnim godinama usmjerio i pomogao mu pri prvoj (samo) identifikaciji.

Mnogi autori priloga u ovoj zbirci i dalje mogu "plesati cijele noći, sutra na isto mjesto opet doći“, ali sve manje vide razlog za povratak na isto mjesto.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –