Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Olja Savičević Ivančević

Šporki Špiro i Neposlušna Tonka

  • Nakladnik: Sandorf
  • Ilustracije: Svjetlan Junaković
  • 11/2017.
  • 24 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533510378
  • Cijena: 85.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Neposlušna Tonka je djevojčica koja živi u gradu Utorku, u kojem se svi, osim nje, slijepo drže pravila, a Šporki Špiro - dječak "na zlu glasu" - živi u pričama, u naklapanjima i razgovorima!

Njih dvoje se sretnu jednog običnog utorka u Utorku kada Špiro pročita oglas u kojem se traži izgubljeni glas jedne Tonke.

Špiro će otkriti je li Neposlušna Tonka stvarno neposlušna ili je ona tek djevojčica koju nitko ne sluša? I postoje li i takvi slučajevi kad je dobro biti neposlušan i svojeglav i nije li ovo baš jedan takav slučaj?! 

Pustolovina u koju će iz sigurnog susjedstva krenuti Tonka i Špiro i u kojem će sresti pohlepnu i bezobraznu Igrušu Plakušu, pokazat će se na trenutak opasnom - ali tako uvijek biva prije nego što se, zbog srčanih junaka, stvari promijene na bolje.

Zato i vi, kad je već prilika – lupite o pod, usnama cmoknite, zajedno s njima u priču skoknite!

Slikovnica Olje Savičević Ivančević i ilustratora Svjetlana JunakovićaŠporki Špiro i Neposlušna Tonka“, zabavlja, čudi, i nasmijava te kreira originalne i antologijske likove. Priča je dobila je i svoju dramsku verziju, a praizvedena je u Gradskom kazalištu lutaka Split 2017.

Olja Savičević Ivančević spisateljica je i pjesnikinja, rođena 1974. u Splitu. Knjige su joj prevedene u dvanaest zemalja, a ulomci iz proze i pjesme prevedeni su na tridesetak jezika. Uvrštavana je u brojne domaće i strane izbore i antologije. Za rukopis "Nasmijati psa" nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinkovic Večernjeg lista za kratku priču i nagrade Kiklop za zbirku poezije "Kućna pravila". Roman "Adio kauboju" nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman, kao i nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost Jure Kaštelan, a prema njemu je postavljen istoimeni kazališni komad. Roman "Pjevač u noći" nagrađen je nagradama Libar za vajk Pulskog sajma knjiga i nagradom English PEN Award. Dobitnica je regionalne nagrade makedonskog festivala Druga prikazna.

Prema nekoliko njezinih priča snimljeni su kratki igrani filmovi, nacrtan je strip, a prema nagrađivanim dramskim tekstovima postavljeno je nekoliko predstava za djecu. Živi i radi kao slobodna spisateljica na relaciji Zagreb—Split—Korčula. 

Djela: zbirke pjesama "Bit će strašno kada ja porastem" (1988), "Vječna djeca" (1993), "Žensko pismo" (1999), "Puzzlerojc" (2005), "Kućna pravila" (2007), "Mamasafari (i ostale stvari)" (2012), "Divlje i tvoje" (2020), "Standardan život : (pjesme u prozi)" (2021); knjige priča "Nasmijati psa" (2006) i "Nasmijati psa i sedam novih priča" (2020); romani "Adio kauboju" (2010) i "Pjevač u noći" (2016); slikovnice "Adrijana se vratila" nastala u suradnji s Imeldom Ramović te "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka" (2017) i "Sami na cilome svitu" (2020) nastale u suradnji sa Svjetlanom Junakovićem.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –