Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deborah Ellis

Parvanino putovanje

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Lidija Vinković
  • 10/2019.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533438986
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U romanu "Djevojčica iz Afganistana" Deborah Ellis pokušala je mladim čitateljima/cama približiti život u zemlji u kojoj ženama i djevojkama nije dopušteno izići iz kuće bez muške pratnje, u kojoj moraju nositi odjeću koja vam prekriva svaki djelić tijela, uključujući i lice, svaki put kad izidete. Kroz priču o nekoliko mjeseci života djevojčice Parvane u razrušenom glavnom afganistanskom gradu Kabulu autorica je opisivala život u Afganistanu, gdje su talibani, pripadnici ekstremne religiozne skupine, upravljali većim dijelom zemlje.

U "Parvaninu putovanju", nastavku " Djevojčice...", Talibani još uvijek nadziru Afganistan, ali rat i dalje bjesni, a Kabul je u ruševinama. Parvanin otac je umro, a majka bi s ostatkom obitelji mogla biti bilo gdje u opustošenoj zemlji. Jedino što Parvana zna jest to da ih mora pronaći. Unatoč svojoj mladosti i prerušena u dječaka, ova hrabra djevojčica kreće na neizvjesno putovanje i susreće drugu djecu koja bježe od rata - u selu razorenom bombardiranjem pronalazi dječačića, potom devetogodišnju djevojčicu koja vjeruje da, kada su u pitanju mine, posjeduje čarobne moći i dječaka s jednom nogom. Djeca zajedno nastavljaju putovanje, a njihov prijateljski odnos pretvorit će se u spone ljubavi, nalik obitelji koja im svima nedostaje.


Ellis svojoj mladoj čitalačkoj publici želi usaditi spoznaju da ljubav i prijateljstva pomažu preživljavanju i u najgorim uvjetima, a kamoli ne u "običnijim" i manje bremenitim životim okolnostima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –