Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karina Sainz Borgo

Noć u Caracasu

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Nikolina Židek
  • 10/2019.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789533553061
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Dramatična priča o očajničkoj borbi jedne žene da preživi pogibeljna previranja u suvremenoj Venezueli, obilježenoj svakodnevnim nasiljem, prosvjedima, ubojstvima, inflacijom i kroničnim manjkom osnovnih potrepština.

Protagonistica prvog romana Karine Sainz Borgo "Noć u Caracasu" mlada je žena koja se našla usred kolapsa rodnog grada i domovine u trenutku kad proživljava i osobnu tragediju. Majka Adelaide Falcon umire od raka i ostavlja kćer samu u Caracasu zahvaćenom nasiljem i ekonomskim slomom. Adelaida oplakuje majčinu smrt dok promatra ulične borbe između prosvjednika i Sinova Revolucije. U priči se izmjenjuju prizori iz nasiljem obilježene sve očajnije sadašnjosti i sretnijih vremena, kad je Caracas privlačio ljude iz svih krajeva svijeta.

Sainz Borgo snažno i uvjerljivo prikazuje psihološke i emocionalne posljedice koje na ljudima ostavlja bezakonje i ekonomska propast suočavajući čitatelja s Adelaidinom borbom za preživljavanje i neugodnim izborima koji joj se pritom nameću. Adelaida oplakuje majku, domovinu, srednju klasu balansirajući između osobnog i kolektivnog, ne pokušavajući govoriti u ime drugih, nego iz svojeg najosobnijeg iskustva i okruženja — svojeg ranjivog kruga obitelji i prijatelja.


"Noć u Caracasu" nadilazi priču koja prikazuje Venezuelu ili priču o iskorijenjenosti: to je priča o ženi suočenoj s ekstremnom situacijom, koja izmiče svim stereotipima. Svojim prvim romanom novinarka Karina Sainz Borgo postala je književna vijest godine.
La Republica

Veličanstvena knjiga, pisana bujnim i neobuzdanim stilom, glas koji savršeno balansira između odmaka i melankolije, kao u novinara koji traži – i nalazi – istinu u fikciji.
Kirkus

Karina Sainz Borgo priča priču koja više nije samo njezina nego postaje i naša.
Il Giornale

Karina Sainz Borgo (Caracas, Venezuela, 1982.) studirala je na Katoličkom sveučilištu Andres Bello u Caracasu. Nakon što je 2006. emigrirala u Španjolsku, magistrirala je na madridskom Sveučilištu Complutense i studirala novinarstvo na Sveučilištu CEU San Pablo u Madridu. Godine 2007. objavila je knjigu "Tráfico y Guaire, el pais y sus intelectuales", o položaju umjetnika i intelektualaca u Venezueli nakon 1982., te knjigu "Caracas Hip Hop", studiju o važnom obliku umjetničkog i društvenog izražavanja mladih u Venezueli.

Knjiga "La hija de la española" (u hrvatskom izdanju naslov je Noć u Caracasu), objavljena 2019. godine, prvi joj je beletristički naslov, koji je proglašen književnim fenomenom i prodan u trideset zemalja. Karina Sainz Borgo živi u Madridu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –