Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rüdiger Dahlke Thorwald Dethlefsen

Bolest kao put : Kako razumjeti što nam govore simptomi bolesti

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Boris Perić
  • 01/2017.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789533550428
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Psiholog Thorwald Dethlefsen i liječnik Ruediger Dahlke u ovoj nam knjizi pokazuju put prema dubljem razumijevanju bolesti. Autori u knjizi „Bolest kao put“ ukazuju na to što nam govore simptomi kao što su infekcije, glavobolja, nezgode, bolovi u srcu i želucu, ali i velike i još uvijek tabuizirane tegobe kao što su rak ili sida. 

Za autore ne postoje različite bolesti, koje bi bile manje ili više izlječive, nego samo jedna bolest, koje neodvojivo spada u čovjekovo „loše osjećanje“ i pokazuje se samo u različitim slikama bolesti. Ta bolest prati čovjeka cijeli život i ulijeva se naposljetku u smrt. Ona pripada životu poput zraka za disanje, znak je da čovjek živi u napetosti, čiji se simptomi obično samo na određeno vrijeme mogu ukloniti medikamentima i operacijama. 

Sve naše fizičke i psihičke bolesti na kraju su samo simptomi koji nam prenose vrijedne poruke iz duševnog područja.

Ruediger Dahlke studirao je medicinu u Münchenu. Slijedi obrazovanje za prirodno liječenje, te dubinsko proučavanje različitih smjerova psihoterapije. Uspio je kreirati cjelovit pristup psihosomatskim bolestima. Njegova ostala djela: "Bolest kao put" (s Thorwaldom Dethlefsenom, Naklada Ljevak 2011., 2017.), "Stupovi zdravlja", "Depresija", "Agresija", "Velika knjiga o postu", "Zakoni sudbine", "Ljekovite meditacije Ruedigera Dahlkea" (CD) itd. Dosad je napisao šezdesetak knjiga koje su prevedene na 28 jezika.

Thorwald Dethlefsen je diplomirani psiholog, psihoterapeut i jedan od najpoznatijih predstavnika ezoterične psihologije. Od 1973. do 1993. vodio je „Privatni institut za izvanrednu psihologiju“ u Münchenu. Njegove knjige prevedene su na najvažnije jezike i diljem svijeta postižu visoke naklade. Osim knjige „Bolest kao put“, napisao je još „Doživljaj ponovnog rođenja“, „Život nakon života“ i „Sudbina kao šansa“.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –