Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mladen Medved

Iz feudalizma u kapitalizam. Iz kapitalizma u ...

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 12/2019.
  • VII, 166 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538281129
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mladen Medved u knjizi "Iz feudalizma u kapitalizam. Iz kapitalizma u ..." daje kritički pregled interpretacija nastanka kapitalizma u zapadnom marksizmu (politički marksizam, analiza svjetskog sistema, eklektični marksizam Perryja Andersona, teorija nejednakog i kombiniranog razvoja). Teorije tranzicije smještene su u intelektualni i politički kontekst u kojem su artikulirane. Analizirane su s aspekta koherentnosti objasnidbenih modela te empirijskih izazova recentne ekonomske i globalne povijesti.

Autor smatra da teorija nejednakog i kombiniranog razvoja, u kojoj je razvoj teoretiziran kao nelinearan i intersocijetalan, predstavlja potencijalnu sintezu drugih pristupa. Nadilazi ultraendogenu interpretaciju Perryja Andersona i državu kao jedinicu analize u političkom marksizmu, a konceptualizaciji svih odnosa proizvodnje u svjetskom sistemu kao kapitalističkih suprotstavlja kompleksne socijalne formacije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –