Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Medved

Filius conventus Fluminensis : Augustinci pustinjaci sv. Jeronima u Rijeci

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 10/2020.
  • 756 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538281228
  • Cijena: 220.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga Marka Medveda "Filius conventus Fluminensis : Augustinci pustinjaci sv. Jeronima u Rijeci" obrađuje dosad neistraženu temu povijesti riječkog augustinskog samostana. Iako se radi o prvoj redovničkoj zajednici u gradu Rijeci, njezina je prošlost u velikoj mjeri ostala nepoznata.

Jozefinističko ukidanje samostana 1788. godine i nestanak augustinskog reda iz Rijeke i Hrvatske, kao i raspad stoljetnih monarhija i promjene državne pripadnosti u narednim stoljećima, rezultirali su gubitkom sjećanja na augustinski red u Rijeci.

Upravo zato ova knjiga, temeljena na istraživanju bogatoga gradiva iz arhiva u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Münchenu i Rimu pruža koncizan uvid u dugo razdoblje prisutnosti augustinaca u Rijeci, kao prve redovničke zajednice u Rijeci, koje seže do 14. stoljeća.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –