Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ingrid Newkirk Gene Stone

Te divne životinje : Nove spoznaje o fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Jasna Mati
  • 01/2021.
  • 307 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574616
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Osnivačica i predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk i autor Gene Stone u ovoj knjizi istražuju čudesan svijet životinja i savjetuju kako da se s više nježnosti i dobrote odnosimo prema fascinantnim bićima s kojima dijelimo planet.

Posljednjih desetljeća sve više istraživanja pokazuje tko su zapravo životinje – inteligentna, svjesna i empatična bića sposobna za izražavanje emocija, razvijanje komunikacijskih mreža i još mnogo toga. Guske koje se zaljubljuju i ostaju vjerne partneru cijeli život, ribe koje „pjevaju“ pod vodom, ili slonovi koji upozoravaju druga krda na opasnost u blizini, svi oni zaslužuju naše duboko poštovanje.

Newkirk i Stone nude nam i detaljan vodič kroz nove načine koji ljudima omogućuju da izbjegnu iskorištavanje i zlostavljanje životinja te nam pokazuju kako u svakodnevnom životu možemo spriječiti nepotrebnu okrutnost prema njima. Knjiga "Te divne životinje" pokazat će vam zašto životinje zaslužuju našu ljubav i poštovanje te što sve možete učiniti da im to i pokažete.

Ingrid Newkirk osnivačica je i predsjednica PETA-e (People for the Ethical Treatment of Animals – Ljudi za etičko postupanje prema životinjama), najveće organizacije za prava životinja u svijetu. Pokretu za zaštitu životinja pridružila se 70-ih godina 20. stoljeća i od tada se neumorno bori protiv iskorištavanja životinja, zagovara promjene zakona u korist njihove dobrobiti te promovira veganstvo. Održala je niz govora o pravima životinja diljem svijeta, od Kanadskog parlamenta do ulica New Delhija, gdje je i odrasla. Autorica je nekoliko knjiga prevedenih na više jezika.

Gene Stone je autor i koautor više od 45 knjiga, uključujući "Forks Over Knives" (Bolje vilicom nego nožem) i "How Not to Die" (Kako ne umrijeti). Upoznao je milijune čitatelja s važnim idejama o načininima života, rada i napretka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –