Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristina Cergol

Etika istraživanja u primijenjenoj lingvistici

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 01/2022.
  • 184 str., meki uvez
  • ISBN 9789538281297
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Kristine Cergol "Etika istraživanja u primijenjenoj lingvistici" govori o brizi kao temeljnoj okosnici znanstveno-istraživačkog procesa. Briga o dionicima istraživanja ogleda se u sprezi makroetičkih i načela i mikroetičkih promišljanja o svakom aspektu i koraku istraživačkog djelovanja.

Pojam čestitosti u znanstveno-istraživačkom radu razrađen je s obzirom na njegovu suprotnost, tj. znanstveno nepoštenje i elemente koje ono podrazumijeva pa se, primjerice, u knjizi tematizira plagijat, upitni postupci u znanosti te recenzentski postupak kao temelj osiguranja kvalitete i čestitosti u akademskoj zajednici. (…) S obzirom na aktualnost teme posebno se razmatra etika istraživanja koje se provode u virtualnoj istraživačkoj okolini. Osim toga, razmatra se primjenjivost etičkih načela na temeljne postavke otvorene znanosti.

Kristina Cergol profesorica je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Školovala se na Ujedinjenom svjetskom koledžu u Kanadi, Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji i Sveučilištu u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –